Latvijā

Latvija izsniegusi vairāk nekā 60 humānās vīzas Ukrainas pilsoņiem

© Sputnik / Илья Наймушин / Pāriet pie mediju bankasТурист.
Турист. - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Iekšlietu ministrija atskaitījās par Ukrainas pilsoņiem izsniegtajām humānajām vīzām ar tiesībām uz nodarbinātību.
RĪGA, 10. marts - Sputnik. Iekšlietu ministrijā pastāstīja, cik daudz Ukrainas pilsoņu saņēmuši humānās vīzas ar tiesībām uz nodarbinātību, raksta Press.lv.
Patlaban Latvija izsniegusi jau 67 tādas vīzas, kas dod tiesības uz nodarbinātību valstī. Humānās vīzas izsniedz, ja pieteicējs vēlas sniegt humāno palīdzību Latvijas valdības vai Latvijas organizācijas vārdā.
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Latvijā
Pavļuts ukraiņiem: noalgosim, pat ja jūsu diploms nodedzis
Turklāt seši Ukrainas pilsoņi pieprasījuši Latvijā patvērumu. Latvijā darbojas "Patvēruma likums", kas ļauj personām pretendēt uz bēgļa statusu, piešķirot uzturēšanās atļauju Latvijā.
Tāpat līdz šim 569 Ukrainas iedzīvotāji vērsušies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā pēc palīdzības ar izmitināšanu.
Tuvākajās dienās valstī tiks izveidots rīks, kas ļaus uzskaitīt vienotā sistēmā visas personas, kas ieradušās no Ukrainas, kurām nepieciešama palīdzība. Līdz ar to būs zināms precīzs šo personu skaits.
Tikmēr Rīgas mērs Mārtiņš Staķis informēja, ka Rīga ir gatava pieņemt līdz 26 tūkstošiem bēgļu no Ukrainas. No galvaspilsētas budžeta šīm mērķim jau ir piešķirti 500 tūkstoši eiro.
Karadarbības DTR  - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Latvijā
Pieņemat ukraiņus? Bet kā tad savējie, taujā latviešu mediji
Mērs arī atzīmēja, ka, ja Kongresu namā izvietotais atbalsta centrs nespēs tikt galā ar cilvēku plūsmu, tad Rīgā atvērs otru atbalsta centru Ukrainas iedzīvotājiem, kas atradīsies bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā Vecrīgā pie Rātsnama.
Staķis noradīja, ka Rīgā jau izmitināti 300 ukraiņi, kuriem nebija iespējas apmesties pie radiem vai draugiem.
Turklāt mērs pasūrojās, ka uz Rīgas atbalsta centru tiekot vesti arī cilvēki no citām pašvaldībām, kas neesot pareizi. Rīga nevar būt vienīgais šāds centrs, un palīdzība esot jāsniedz arī citās pašvaldībās, kurās ieceļo bēgļi.
Ziņu lente
0