Pasaulē

Krievijas rīcībā nonākuši dokumenti ar Kijevas plāniem martā uzbrukt Donbasam

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasРазбитая техника ВСУ в районе Северодонецка
Разбитая техника ВСУ в районе Северодонецка - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija demonstrēja Ukrainas Bruņoto spēku dokumentus ar Donbasa ieņemšanas plāniem.
RĪGA, 10. marts — Sputnik.Krievijas militāro dienestu rīcībā nonākuši Ukrainas Nacionālās gvardes dokumenti, kas apliecina: Kijeva plānoja uzbrukšanas operāciju Donbasam martā, informēja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs, vēsta RIA Novosti.
"Speciālās militārās operācijas gaitā Krievijas karavīru rīcībā nonākuši Ukrainas Nacionālās gvardes slepenie dokumenti. Šie dokumenti apliecina, ka Kijevas režīms gatavojās uzsākt uzbrukuma operāciju Donbasam 2022. gada martā," viņš ziņoja žurnālistiem.
Konašenkovs uzsvēra, ka Aizsardzības ministrijā labi atceras, kā Rietumu mediji februārī tiražēja Kijevas režīma vadības paziņojumus par to, ka tai neesot plānu sagrābt Luganskas un Doņeckas Tautas Republikas, turklāt tā vēlās risināt visus jautājumus "politiski diplomātiskā ceļā".
"Taču Ukrainas Nacionālās gvardes slepeno kara dokumentu oriģināli viennozīmīgi pierāda šo paziņojumu melīgumu," paudis ģenerālis.
Viņš precizēja, ka Krievijas rīcībā ir Ukrainas Nacionālās gvardes komandiera ģenerālpulkveža Nikolaja Balana 2022. gada 22. janvāra pavēle. Tajā detalizēti aprakstīts kādas trieciengrupas sagatavošanas plāns uzbrukumam "apvienoto spēku operācijas" zonā Donbasā. Būtiska uzmanība dokumentā tiek veltīta tādiem jautājumiem, kā "personālsastāva atlase, tā psiholoģiskai apsekošanai un augstas motivācijas nodrošināšanai."
Apšaudē bojāgājušo bēres Gorlovkā - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Viedoklis
Pienācis laiks maksāt par Odesu un Eņģeļu aleju Doņeckā
Pagaidām nav skaidrs, kādā mērā ASV un NATO iesaistījās uzbrukuma plānošanā Donbasam, piebilda Konašenkovs. Taču zināms, ka amerikāņu un britu instruktori apmācīja dažas ukraiņu vienības pēc "NATO standarta" programmām.
Pēc Maskavas rīcībā esošās informācijas ukraiņi gatavojās pabeigt sagatavošanos uzbrukumam Donbasam 28. februārī, taču Krievijas speciālā operācija izjaukusi šos plānus.
Ziņu lente
0