Latvijā

Pasaules Banka piešķirs Latvijai papildu līdzekļus bēgļu uzņemšanai

Доллары США - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija saņems materiālo atbalstu no Pasaules bankas kā valsts, kas uzņem bēgļus no Ukrainas.
RĪGA, 9. marts - Sputnik. Pasaules Bankas vadītājs Deivids Malpass paziņoja, ka Pasaules Bankas grupa veic pasākumus Ukrainas tautas atbalstam. Tostarp palīdzība tiks sniegta valstīm, kuras uzņem ukraiņu bēgļus, raksta Bb.lv.
Tātad Latvija, kas aktīvi uzņem cilvēkus no Ukrainas, jau tuvākajā laikā var saņemt materiālo palīdzību no Pasaules Bankas.
Государственный флаг Эстонии - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Baltijā
Kļūsim par slāvu valsti: igauņu nacionālisti par ukraiņiem nepriecājas
Pašai Ukrainai Pasaules Banka nolēma piešķirt palīdzību 3 miljardu dolāru apmērā.
Pasaules Banka ir starptautiska finanšu organizācija, kas nodrošina finansiālo un tehnisko atbalstu attīstības valstīm.
Šodien Pasaules Bankas grupā ietilpst piecas savstarpēji cieši saistītas institūcijas: Starptautiskā Rekonstrukcijas un attīstība banka, Starptautiskā attīstības asociācija, Starptautiskā finanšu korporācija, Daudzpusējo investīciju garantiju aģentūra un Starptautiskais investīciju strīdu noregulēšanas centrs.

Bēgļi Rīgā

Pirmdien Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Aronovs ziņoja, ka Rīgā līdz šim ir izmitināti 170 kara bēgļi no Ukrainas. Tāpat, pēc viņa vārdiem, blakus Rīgai esošās pašvaldības uzņēmušas aptuveni tikpat daudz Ukrainas iedzīvotāju.
Karadarbības DTR  - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Latvijā
Pieņemat ukraiņus? Bet kā tad savējie, taujā latviešu mediji
No nevalstiskajām organizācijām saņemtā neoficiālā informācija liecina, ka galvaspilsētā patlaban var atrasties no 3 līdz 4 tūkstošiem bēgļu.
7. martā Rīgas Kongresu namā bija atvērts Ukrainas iedzīvotāju atbalsta centrs. Jau pirmajā darba dienā pie tā izveidojās rindas — līdz pakalpojuma saņemšanai cilvēkiem bija jāgaida vairākas stundas, turklāt dažiem neizdevies saņemt, ko centra atvēršanā solījuši tā organizētāji.
Rīgas pašvaldībā apstiprināja, ka nav spējuši pilnā apjomā sniegt nepieciešamo palīdzību visiem tās meklētājiem normatīvo aktu trūkumu dēļ.
Ziņu lente
0