Viedoklis

Starlink satelīti – Sputnik pusē: Īlons Masks nebloķēs krievu medijus

© AP Photo / Matt RourkeAmerikāņu uzņēmējs Īlons Masks
Amerikāņu uzņēmējs Īlons Masks - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Īlons Masks paudis atbalstu Krievijas medijiem. Viņš stāsta, ka bloķēs tos vienīgi tad, ja viņam draudēs ar pistoli.
Amerikāņu uzņēmējs Īlons Masks paziņoja, ka globālā satelītu interneta sistēma "Starlink" atsakās bloķēt Krievijas medijus, stāsta radio Sputnik autors Aleksejs Krasiļņikovs.
"Dažu valstu (ne Ukrainas) valdības lūdza "Starlink" bloķēt Krievijas ziņu avotus. Mēs to darīsim vienīgi tad, ja mums piedraudēs ar pistoli. Atvainojiet, taču es esmu absolūtas vārda brīvības piekritējs," Masks pastāstīja savā lapā Twitter.
Останкинская телебашня  - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Krievijā
Krievijas mediju holdingi izstājās no Eiropas raidorganizāciju apvienības
Žēl gan, ka viņš par pistoli ieminējās! Vēl pavisam nesen Vladimirs Zeļenskis teica, ka viņa priekšgājēju ar pistoli piespieda parakstīt Minskas protokolus, pie tam tur piedalījusies ar Vācija un Francija. Proti, tas ir variants, ko nevajadzētu piemirst.
Jūs taču droši vien esat pamanījuši, ka jau vairākas dienas ir grūti nonākt Sputnik lapā, ka lapas Facebook vienkārši ir slēgtas? Krievijas mediji saskārušies ar nopietnu uzbrukumu par to, ka uzdrīkstējušies atspoguļot savu viedokli. Vienas tīmekļa lapas atvēršana ilgst vairākas minūtes.
Daži Rietumu politiķi krievvalodīgo mediju bloķēšanu uzskata par vājību, izmisumu un valdības vienaldzību.
Jūtams arī cita veida atbalsts, lai arī retumis. Grieķijas žurnālistu biedrība ESIEA publiskoja prasību neanulēt Sputnik žurnālistu akreditāciju tikai uz tautības vai izmantotās valodas pamata vien.
Ziņu lente
0