Pasaulē

Ukraina var palikt bez benzīna un elektrības

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasElektriskā apakšstacija
Elektriskā apakšstacija  - Sputnik Latvija, 1920, 06.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijevas agresīvā politika novedīs pie enerģētiskā kolapsa valstī, ukraiņi bēg nevis Krievijas speciālās operācijas dēļ, bet gan no humanitārās katastrofas.
RĪGA, 6. marts – Sputnik. Krievijas speciālā operācija Donbasā neapdraud civiliedzīvotājus, - ukraiņi bēg no humanitārās katastrofas. Par to, kādu kaitējumu var radīt valsts tirdzniecisko un ekonomisko attiecību saraušana ar Baltkrieviju un Krieviju, pastāstīja Krievijas tirdznieciskais pārstāvis Baltkrievijā Jurijs Zolotarjovs Sputnik Baltkrievija multivides preses centrā.
Krievijas un Baltkrievijas kopējā daļa Ukrainas tirdzniecības bilancē sastāda 11,6% no kopējā preču apgrozījuma. Tajā skaitā 15,6% importa – 11,5 miljardi dolāru un 7,2% valsts eksporta apjoma – 4,9 miljardi dolāru.
Vagoni ar oglēm - Sputnik Latvija, 1920, 30.01.2022
Viedoklis
Viss sāksies Āzijā. Vai pasaulei draud jauna degvielas krīze
"Vairāku pozīciju piegādes no mūsu valstīm Ukrainai ir vitāli svarīgas. 2021. gadā Krievija un Baltkrievija nodrošināja 73% no naftas produktu importa Ukrainā. Tostarp piegādes no Baltkrievijas sastādīja 78% no benzīna importa, 42% - dīzeļdegvielas un 57% bituma importa," pastāstīja Zolotarjovs.
Speciālists atzīmēja, ka, saskaņā ar ukraiņu ekspertu vērtējumiem pēc naftas produktu piegādes pārtraukšanas no Lietuvas, Krievija un Baltkrievija varētu segt 85% no Ukrainas dīzeļdegvielas tirgus. Savukārt Baltkrievijas daļa Ukrainas benzīna importā varētu sasniegt pat 100%.
"2021. gadā Ukrainai no Baltkrievijas un Krievijas piegādāti 75,5% elektroenerģijas importa apjoma. Proti, trīs ceturtdaļas patēriņa. Baltkrievija nodrošināja arī 73% no kālija minerālmēslu importa Ukrainā," viņš atgādināja.
Лампа накаливания и монеты евро  - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Latvijā
"Eju izslēgt egles lampiņas": sociālie tīkli šausminājušies par elektrības rēķiniem
Zolotarjovs paskaidroja, ka Baltkrievija ieņem arī vērā ņemamu daļu Ukrainas sabiedriskā transporta, kravas automašīnu un speciālās tehnikas, kā arī pārtikas produktu tirgū. Kijevas lēmums saraut tirdznieciski ekonomiskās attiecības vispirms negatīvi ietekmēs vienkāršos cilvēkus.
Saskaņā ar ANO datiem, pēdējā laikā Ukrainu pametuši apmēram četri miljoni cilvēku.
Ziņu lente
0