Krievijā

Krievijas Aizsardzības ministrija: Rietumi izvērš plašumā algotņu sūtīšanu uz Ukrainu

Ukrainas BS karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis konstatēja, ka rietumvalstis izvērsušas vērienīgu aģitāciju, ar mērķi atrast algotņus cīņām Ukrainā.
RĪGA, 5. marts — Sputnik. Ukraiņu nacionālistu galvenie grupējumi ir ielenkti un likvidēti, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs, vēsta RIA Novosti.
"Vēlamies akcentēt: Krievijas Bruņotie spēki aplenkuši un likvidējuši ukraiņu nacionālistu galvenos grupējumus, un šajā fonā rietumvalstis paplašinājušas privāto militāro kompāniju līgumus noslēgušo darbinieku nosūtīšanu uz karadarbības zonām," viņš teica.
AM pārstāvis ieteica ārvalstniekiem rūpīgi padomāt, vai patiešām viņiem vajadzētu piekrist tamlīdzīgiem piedāvājumiem.
"Vēlos oficiāli uzsvērt: algotņi, ko Rietumi sūta palīgā Kijevas nacionālistiskajam režīmam, saskaņā ar starptautiskajām humanitārajām normām, nav karavīri. Viņiem nav tiesību uz karagūstekņa statusu. (..) Aicinām ārvalstu pilsoņus, kuri plāno braukt karot par Kijevas nacionālistisko režīmu, septiņas reizes padomāt pirms brauciena," paziņoja Konašenkovs.
AM pārstāvis atgādināja, ka vairākas valstis oficiāli atļāvušas saviem pilsoņiem piedalīties cīņās Ukrainā.
"Lielbritānija, Dānija, Latvija, Polija un Horvātija likumdošanas līmenī atļāvušas saviem pilsoņiem piedalīties karadarbībās Ukrainas teritorijā. Francijas Ārzemnieku leģiona komandieri plāno sūtīt palīgā Kijevas režīmam karavīrus – etniskos ukraiņus," pastāstīja resora pārstāvis.
Военнослужащий народной милиции ДНР наносит знак Z на бронетехнику под Волновахой - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Viedoklis
Ar ko Krievijas operācija "Z" atšķiras no Rietumu analogiem
Viņš atzīmēja, ka ārvalstnieku piesaistīšanas jomā aktīvi strādā arī Vašingtona.
Konašenkovs pastāstīja, ka ASV militārais izlūkdienests sācis vērienīgu aģitācijas kampaņu, lai piesaistītu PMK līgumslēdzējus sūtīšanai uz Ukrainu. Pārsvarā tiek vervēti amerikāņu PMK "Academy", "Cubic" utt. darbinieki.
Militārā resora pārstāvis piebilda, ka pāri Polijas robežai Ukrainā ieradušies aptuveni divi simti algotņu no Horvātijas. Viņi pievienojušies nacionālistu bataljonam Ukrainas dienvidaustrumos.
3. martā Krievijas AM izsauca Horvātijas vēstniecības atašeju aizsardzības jautājumos, atklāja Konašenkovs.
Brīvības statuja Vašingtonā  - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Viedoklis
CIP apmāca ukraiņu kareivjus nogalināt krievus. Tik un tā apsūdz Krieviju
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Upuri ir abās pusēs.
Situācija Mariupoles apkaimēs - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Donbass: Mariupole gandrīz ielenkta, nacionālisti par 500 dolāriem uzbrūk UBS tehnikai
Ziņu lente
0