Krievijā

Krievija pārtrauc raķešu dzinēju piegādes ASV

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Pāriet pie mediju bankasRaķešu dzinējs RD-180
Raķešu dzinējs RD-180  - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas koncerna "Roskosmos" ģenerāldirektors informēja, ka Krievija vairs nepiegādās ASV raķešu dzinējus, kā arī sadarbību ar Vāciju eksperimentos Starptautiskajā kosmiskajā stacijā.
RĪGA, 5. marts — Sputnik. Krievija vairs nepiegādās ASV raķešu dzinējus, informēja koncerna "Roskosmos" ģenerāldirektors Dmitrijs Rogozins, vēsta RIA Novosti.
"Esam pieņēmuši lēmumu pārtraukt Zinātniskās ražošanas apvienības "Energomaš" produkcijas piegādes Savienotajām Valstīm," viņš paziņoja.
Астронавты космической программы Артемида на Луне в представлении художника - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2021
Viedoklis
Kurš putniņš agri ceļas, agri slauka deguntiņu. Ko ASV plāno iesākt uz Mēness
Krievijas uzņēmums piegādā Savienotajām Valstīm dzinēju RD-180, ko izmanto raķete "Atlas 5" (tas ir marša dzinējs), un RD-181, kas nepieciešams raķetes "Antares" pirmajai pakāpei.
Rogozins piebilda, ka apturēta arī 24 ASV ekspluatēto dzinēju apkope.
"Roskosmos" vadītājs atgādināja, ka laika posmā no 90. gadu vidus ASV saņēmušas 122 dzinējus RD-180. Rogozins ieteica ASV tagad lidot uz "savām slotām".
Tāpat viņš piezīmēja, ka kompānija nākotnē ražos dubultu mērķu satelītus.
Vienlaikus Krievija pārtrauc sadarbību ar Vāciju eksperimentos, kas tiek veikti Starptautiskajā kosmiskajā stacijā, informēja Dmitrijs Rogozins.
Заместитель председателя правительства РФ Дмитрий Рогозин - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2021
"Roskosmos" ģenerāldirektors pateicās ASV par dempingu
"Ņemot vērā mūsu kolēģu Vācijā, it īpaši Vācijas Aviācijas un kosmonautikas centra absolūti nepieņemamo rīcību – tas patvaļīgi atslēdza vienu no mūsu kosmiskās observatorijas "Spektr RG" teleskopiem, kas atrodas 1,5 miljonu kilometru attālumā no Zemes Lagranža punktā L2... Tā ir absolūti civila starptautiska misija zvaigžņotās debess pētījumiem," viņš teica.
"Tātad mēs pārtraucam sadarbību ar šo organizāciju, tostarp arī zinātnisko eksperimentu kontekstā Starptautiskās kosmiskās stacijas Krievijas segmentā. Šos eksperimentus mēs veiksim paši, patstāvīgi – mums ir visi šiem nolūkiem nepieciešamie resursi. Kolēģi Eiropā, kas izšķīrušies par mūsu attiecību tamlīdzīgu politizāciju, paliks bešā," piebilda "Roskosmos" ģenerāldirektors.
Zemes panorāma no SKS - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Viedoklis
Zvaigžņu kari: Krievija dod asimetrisku atbildi Rietumiem
Ziņu lente
0