Latvijā

Pavļuts ukraiņiem: noalgosim, pat ja jūsu diploms nodedzis

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Valsts prezidenta vēlēšanasМинистр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai iekārtotos darbā Latvijā, ukraiņu mediķiem nebūs nepieciešamas ne tikai latviešu valodas zināšanas, bet arī diploms. Veselības ministrija atradīs veidu, kā apliecināt viņu kvalifikāciju.
RĪGA, 4. marts — Sputnik. Latvijas Veselības sistēma gatavojas pieņemt darbā ārstus, ārstu palīgus un pat sanitārus no Ukrainas, paziņoja Veselības ministrijas vadītājs Daniels Pavļuts Rus.LSM.lv speciālajā tiešraidē.
Pagājušajā nedēļā Rīgas Austrumu slimnīcā ziņoja, ka ir gatava piedāvāt darbu medicīnas speciālistiem no Ukrainas – gan ārstiem, gan māsām, gan māsu palīgiem, turklāt aicināja valdību attiecībā uz Ukrainas valstspiederīgajiem atcelt noteiktos ierobežojumus par valsts valodas zināšanām un profesionālo sertifikāciju.
Кнопка на клавиатуре Найти работу - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2022
Latvijā
Augstāks nekā vidēji ES: janvārī bezdarba līmenis Latvijā bija 7,5%
Patlaban Saeimā saņemts likumprojekts par atbalsta sniegšanu bēgļiem no Ukrainas. Pēc Pavļuta paustā, dokuments paredz, ka viņi varēs praktiski nekavējoties uzsākt darbu Latvijā, tai skaitā medicīnas iestādēs, turklāt viņiem kādu laiku netikšot izvirzītas prasības attiecībā uz valsts valodas zināšanu.
"Mēs lūdzam viņus vērsties pie mums, un galvenais, vērsties Ārstu asociācijā: viņi veiks profesionālās kvalifikācijas atzīšanu. Pat tad, ja diploms nodedzis, pat ja diplomu nepaņemat līdzi - visas šīs situācijas tiks ņemtas vērā, tām būs pietiekami elastīga pieeja, lai atzītu šo medicīnisko kvalifikāciju un tādējādi palīdzētu iekārtoties darbā," Pavļuts apsolīja.
Pēc Veselības ministrijas datiem, Latvijā trūkst aptuveni 3050 medmāsu, taču Pavļuts uzsvēra, ka Veselības ministrija negrasās izmantot Ukrainas traģēdiju, lai risinātu cilvēkresursu problēmu.
Eiro naudaszīmes - Sputnik Latvija, 1920, 06.01.2022
Latvijā
Kā šogad Latvijā augs algas: ekonomistu prognoze
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0