Pasaulē

Nīderlandes ministre: nedrīkst aizliegt RT un "Sputnik" uz visiem laikiem

© RT DE / NIKITA LUENNEMANNСтудия телеканала RT DE
Студия телеканала RT DE - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš politiķi, eksperti tiesību un mediju jomā, kā arī žurnālistu asociācijas uzdeva jautājumus par RT un "Sputnik" bezprecedenta aizlieguma politiskajām sekām.
RĪGA, 4. marts - Sputnik. RT un "Sputnik" ES teritorijā jāpiemēro pagaidu aizliegums un jānodrošina regulāra uzraudzība, intervijā izdevumam "Politico" paziņojusi Nīderlandes digitālo tehnoloģiju ministre Aleksandra van Hufelena.
Iepriekš Eiropas Savienība aizliedza RT un "Sputnik" signāla un satura izplatīšanu sakarā ar Krievijas veikto Ukrainas demilitarizācijas operāciju. Pēc izdevuma informācijas šo lēmumu atbalstīja visas 27 ES dalībvalstis, tomēr Nīderlande, Vācija un Dānija pauda bažas par to, ka šis pasākums varētu skart vārda brīvību.
Студия информационного агентства и радио Sputnik - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Krievijā
Krievijas Cilvēktiesību padome pieprasīja EDSO reaģēt uz RT un Sputnik vajāšanu
Politiķiem, ekspertiem tiesību un mediju jomā, kā arī žurnālistu asociācijām radās daudz jautājumu par RT un "Sputnik" bezprecedenta aizlieguma politiskajām sekām.
"Mums jāmēģina padarīt šo (aizliegumu) pēc iespējas īsāku un tik ilgu, cik tas ir nepieciešams. Tam jākļūst par izņēmumu, jo mēs esam kara stāvoklī," norādīja van Hufelena.
Viņasprāt, svarīgi ir "tuvākajās dienās un nedēļās" pārskatīt pret Krieviju ieviestās sankcijas.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Останкинская телебашня  - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Krievijā
Krievijas mediju holdingi izstājās no Eiropas raidorganizāciju apvienības
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Svētdien Eiropas Komisijas vadītāja Urzula fon der Leiena paziņoja par vairāku Krievijas masu mediju darba bloķēšanu ES teritorijā. Tostarp tiks apturēta RT, "Sputnik" un to meitas struktūru apraide.
Ziņu lente
0