Krievijā

Agresīva Rietumu uzvedība

© Фото предоставлено постоянным представительством России при ОБСЕПостоянный представитель России при ОБСЕ Александр Лукашевич
Постоянный представитель России при ОБСЕ Александр Лукашевич - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis EDSO noradīja, ka Rietumi uzvedas agresīvi, ignorējot krīzes pirmsākumus.
RĪGA, 4. marts - Sputnik. Rietumi uzvedas agresīvi, ignorē krīzes pirmsākumus Ukrainā, aizmirsuši par Minskas vienošanos un Donbasa iedzīvotāju blokādi, paudis Krievijas pastāvīgais pārstāvis EDSO Aleksandrs Lukaševičs, vēsta RIA Novosti.
"Vairākums Rietumu valstu uzvedas ļoti agresīvi, virza savu notikumu loģiku, kā vienmēr visā apsūdz Krieviju, pilnībā ignorē šīs situācijas rašanās iemeslus un pirmsākumus, proti, krīzi Ukrainā: astoņu gadu ilgas ņirgāšanās pār Donbasa civiliedzīvotājiem. Neviens, starp citu, negrib runāt par daudzu gadu blokādi, kurā dzīvoja šie reģioni, nedz par Minskas vienošanos," uzsvēra Lukaševičs televīzijas kanāla "Rossija 24" tiešraidē.
NATO samits Briselē - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Viedoklis
Uz Trešā pasaules kara sliekšņa: vai NATO piesaka karu Krievijai?
Viņš piebilda, ka Rietumvalstis Baltkrieviju uzdod par Krievijas "agresijas" sponsoru. "Īsāk sakot, apgriež visu kājām gaisā," rezumēja pastāvīgais pārstāvis.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 24. februāra uzrunā iedzīvotājiem paziņoja, ka pieņēmis lēmumu par speciālu militāro operāciju Donbasā. Viņš uzsvēra, ka Krievija nevar justies drošībā un attīstīties pastāvīgu draudu dēļ no Ukrainas puses. Putins norādīja, ka ir neizbēgamas Krievijas sadursmes ar Ukrainas nacionālistiskajiem spēkiem, kuri agrāk vai vēlāk iebruks Krimā. Tāpat prezidents norādīja, ka ir nepieņemama NATO Ukrainas apguve.
Speciālās operācijas Donbasā mērķis ir cilvēku aizsardzība, Krievija neplāno okupēt Ukrainu, taču Maskava tiecas pēc tās demilitarizācijas, informē prezidents. Krievijas BS neveic triecienus pa Ukrainas pilsētām. Ar augstās precizitātes triecieniem tiek neitralizēti PGA objekti, kara aerodromi, Ukrainas BS aviācija. Civilpersonas nekas neapdraud, paziņoja Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijā.
Itāļu žurnālists un rakstnieks, Eiropas Parlamenta deputāts Džuljeto Kjeza - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Pasaulē
EP deputāts no Itālijas pirms 7 gadiem prognozēja Rietumu un KF konfliktu Ukrainas dēļ
Ziņu lente
0