Pasaulē

Vācu deputāts pastāstīja par Krievijas pilsoņa diskriminējošo atlaišanu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasНациональный флаг Федеративной Республики Германии над зданием Будестага в Берлине в день выборов в парламент Германии
Национальный флаг Федеративной Республики Германии над зданием Будестага в Берлине в день выборов в парламент Германии - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bundestāga deputāts Esra Limbahers pastāstīja par Krievijas pilsoņa diskriminējošo atlaišanu.
RĪGA, 3. marts – Sputnik. Bundestāga deputāts Esra Limbahers (Vācijas Sociāldemokrātiskā partija) pastāstīja diskriminācijas izpausmi pret Krievijas pilsoni situācijas ap Ukrainu dēļ, vēsta RIA Novosti.
"Man šodien bija ļoti satraucoša tikšanās. Ar mani sazinājās Krievijas izcelsmes iedzīvotājs, kurš jau kādu laiku dzīvo un strādā Zāras federālajā zemē. Šodien šīs cilvēks bija atlaists ar norādi uz viņa izcelsmi. It kā esošajā situācijā uzņēmums nevēlās nolīgt krievus, un tāpēc viņam jāraksta atlūgums," savā Facebook lapā publicēja ierakstu deputāts.
Министр иностранных дел России Сергей Лавров выступает на VII Всемирном конгрессе российских соотечественников, проживающих за рубежом, Россия и соотечественники в меняющемся мире - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2021
Politika
Lavrovs: Baltijas valstīs notiek negodīga cīņa ar krievvalodīgajiem
Limbahers uzsver, ka ļoti satraukts par notiekošo. Viņš piebildis, ka palīdzēja vīrietim saņemt juridisku palīdzību. Lēmums par atlaišanu nekavējoties jāatceļ, uzskata deputāts.
"Mēs nedrīkstam pieļaut, ka cilvēki tiktu pakļauti diskriminācijai, apvainojumiem un izolācijai viņu izcelsmes dēļ... Es jūs aicinu būt uzmanīgiem un solidāriem. Rīkojieties, ja redzat šādu diskrimināciju. Pat tik sarežģītajos laikos saglabājiet mūsu valsts draudzīgu seju, nevis nacionālistisko grimasi," paziņoja parlamentārietis.
Svētdien Krievijas pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Tatjana Moskaļkova paziņoja, ka ārvalstīs dzīvojošie krievi sāka saskarties ar naida izpausmēm. Viņa vērsīsies pie Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra saistībā ar Krievijas pilsoņu diskrimināciju ārvalstīs.
Cilvēktiesību padomes vadītājs Valērijs Fadejevs apņēmies vērsties pie tiesībsargiem Eiropā sakarā ar naidīgu attieksmi pret Krievijas pilsoņiem. Šiem nolūkiem Padome patlaban apkopo faktus.
Здание Совета Европы в Страсбурге, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2021
Politika
Krievijas ĀM apsūdz Eiropas Padomi par iejaukšanos citu valstu lietās
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0