Baltijā

Lietuvas tīklu Ukrainā apsūdzēja cenu uzskrūvēšanā

© Sputnik / Константин ЧалабовПомидоры на прилавке
Помидоры на прилавке - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlāk izrādījās, ka informācija tomēr neatbilst patiesībai.
RĪGA, 3. marts — Sputnik. Lietuvas uzņēmēja Raimonda Tumena pārvaldītajām veikalu tīklam "Novus" pārmeta cenu palielināšanu vismaz trīs reizes, ziņo Sputnik Lietuva.
Aculiecinieku uzņemtajās bildēs tomātu cena "Novus" Kijevas veikalā esot 179 grivnas (5,35 eiro).
Pārtikas izstāde Riga Food 2021 - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Latvijā
Produktu cenu pieaugums Latvijā – būtiskākais 10 gadu laikā
"Ja informācija ir patiesa, tas noteikti kaitē Lietuvas un tās biznesa reputācijai. Ukraiņu žurnālisti nosauca to par marodierismu. Ļoti nepatīkami un apkaunojoši. Es lūdzu ministrei Aušrīnei Armonaitei novērtēt situāciju, ja tā ir patiesība, tad šādam uzņēmējam nedrīkst būt piekļuvei ES atbalstam Lietuvā, valsts iepirkumiem, visām durvīm viņa priekšā jābūt slēgtām. Savukārt šī cilvēka pārvaldītā "Tirgotāju kluba" klientiem arī būtu vērts padomāt," paudis Lietuvas Seima deputāts Vītauts Baks savā Facebook lapā.
Tāpat par situāciju izteicās Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas vadītājs Laurins Kasčuns.
"Ceru, ka godājamais biznesmenis nekavējoties izskaidros šo informāciju sabiedrībai," viņš teica.
Vēlāk tika ziņots, ka informācija par cenu paaugstināšanu "Novus" tīkla veikalos ir nepatiesa, un Baks atvainojās Tumenam un savas lapas sekotājiem.
Торговый центр Максима в Мариямполе, Литва, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Latvijā
Maxima un Rimi atsakās no Krievijas un Baltkrievijas precēm
Lielveikalu tīklu "Novus" dibināja Lietuvas uzņēmēji Raimonds Tumens un tagad jau mirušais Igors Bezzubs. Tīkls darbojas Ukrainā kopš 2009. gada. Līdz 2021. gadam tīkla veikali strādāja arī Krimā, taču pēc Lietuvas Ārlietu ministrijas ierosinātās pārbaudes Tumens pārdeva lielveikalus Sevastopolē.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Bankas karte - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Latvijā
Latviešu valodas dēļ interneta veikals atteicis no darbības Latvijā
Ziņu lente
0