Krievijā

Krievijas Cilvēktiesību padome pieprasīja EDSO reaģēt uz RT un Sputnik vajāšanu

© Sputnik / Александр ГальперинСтудия информационного агентства и радио Sputnik
Студия информационного агентства и радио Sputnik - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievvalodīgo mediju apspiešana EDSO telpā ir nepieņemama, uzsver Cilvēktiesību padomē.
RĪGA, 3. marts - Sputnik. Cilvēktiesību padomes vadītājs Valērijs Fadejevs aicināja EDSO pārstāvi mediju brīvības jautājumos Terēzu Ribeiru veikt pasākumus, sakarā ar krievvalodīgo mediju apspiešanu ārvalstīs, tostarp RT un Sputnik.
Fadejevs informēja, ka padome ja saņēmusi iesniegumu ar Krievijas vadošo žurnālistu aicinājumu izbeigt nepieņemamu krievvalodīgo mediju apspiešanu EDSO telpā.
Останкинская телебашня  - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Krievijā
Krievijas mediju holdingi izstājās no Eiropas raidorganizāciju apvienības
"Nosūtu jums šā iesnieguma tekstu un lūdzu veikt visus nepieciešamos pasākumus Eiropas noteikumu ievērošanai, kas attiecas uz preses brīvības un žurnālistu tiesību nodrošināšanu," teikts Cilvēktiesību padomes vadītāja vēstulē.
Iepriekš vietnes "Instagram" un "Facebook" nobloķējušas telekanāla RT kontus 27 Eiropas valstīs, "YouTube" un "TikTok" ierobežoja piekļuvi RT un Sputnik aģentūrai Eiropā. "Google" pieņēma lēmumu nekavējoties bloķēt ar RT un Sputnik saistītos "YouTube" kanālus "sakarā ar Krievijas speciālo operāciju Ukrainā".
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Marijas Butinas pikets pie Latvijas vēstniecības Krievijā  - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Pasaulē
Latvija nolēmusi aizsargāt mediju brīvību. Honkongā
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0