Latvijā

Kariņš aicināja nemeklēt ienaidniekus krievu un Krievijas pilsoņu vidū

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzturēšanās atļauja Latvijā varētu palīdzēt Krievijas pilsonim, kurš iepriekš atbalstīja prezidentu Vladimiru Putinu, "saprast reālo situāciju", uzskata ministru prezidents.
RĪGA, 3. marts — Sputnik. Nebūtu pareizi liegt uzturēšanos Latvijā visiem Krievijas pilsoņiem, intervijā "900 sekundēm" paudis premjerministrs Krišjānis Kariņš.
Iepriekš Nacionālā apvienība ierosinājusi anulēt uzturēšanās atļaujas Latvijā lielākajai daļai Krievijas iedzīvotāju.
UBS apšaudē bojā gājušās sievietes mirstīgās atliekas Gorlovkā - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Viedoklis
Genocīds, par kuru smejas Eiropa. Noziegumam vienmēr seko sods
Pēc valdības sēdes organizētājā preses konferencē Kariņš uzsvēra, ka etniskie krievi neesot Latvijas ienaidnieki. Viņš teica, ka ieroči un raķetes, kas nogalina nevainīgus Ukrainas iedzīvotājus, nešķiro cilvēkus pēc tautības vai valodas, kādā persona runā mājās.
Premjers uzsvēra, ka sabiedrībai nevajadzētu nodarboties ar cilvēku šķirošanu, un aicināja savu patriotismu cilvēkiem izrādīt, nevis raisot iekšējus konfliktus vienam pret otru, bet gan stājoties zemessardzē un palīdzot iedzīvotājiem Ukrainā, piemēram, ziedojot vai uzņemot pie sevis bēgļus. Tāpat viņš vērsās pie politiķiem ar lūgumu atturēties no jebkādām runām vai paziņojumiem, ko var uztvert kā nacionālā naida kurināšanu.
Televīzijas intervijā Kariņš teica, ka būt krievam nenozīmē obligāti atbalstīt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, un par to jāatceras visiem, tostarp, komunicējot ar Latvijā dzīvojošajiem krieviem.
Skolas piederumi  - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Latvijā
Krievu bērnus Latvijā vēlas piespiest mācīties latviešu valodā no 1. klases
Uz jautājumu, vai Latvijai nav pienācis laiks anulēt lielāko daļu Krievijas pilsoņiem izsniegto pastāvīgo uzturēšanās atļauju un pārtraukt to izsniegšanu nākotnē, Kariņš atbildēja noraidoši. Viņš skaidroja, ka "tādējādi iespēja uzturēties Latvijā tiktu liegta arī cilvēkiem, kuri vienkārši nevar dzīvot Krievijā tur valdošā Putina režīma dēļ".
"Atņemt visiem? Es nedomāju, ka tas ir pareizi. Šāds runas mudina cilvēkus meklēt ienaidniekus, un pasaules vēsturē tas nekad nav beidzies labi," paudis premjers. Tāpat viņš piebilda, ka jāņem vērā, ka ir cilvēki, kam nav izpratnes par vēsturi, būtiski šim cilvēkiem neuzbrukt, bet bez nosodījuma sākt ar viņiem runāt un palīdzēt saprast reālo situāciju.
Ziņu lente
0