Pasaulē

EK ierosina izsniegt uzturēšanās atļauju bēgļiem no Ukrainas

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаги стран участников Евросоюза
Флаги стран участников Евросоюза - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgļiem no Ukrainas plāno piešķirt pagaidu aizsardzību Eiropas Savienībā, tostarp piekļuvi izglītībai un darba tirgum.
RĪGA, 3. marts — Sputnik. Eiropas Komisija piedāvā personām, kuras bēg no kara, piešķirt uzturēšanās atļauju Eiropas Savienības valstīs un nodrošināt pieeju izglītībai un darba tirgum, vēsta RIA Novosti.
Vairāki simti bēgļu devās no Ukrainas uz ES valstīm pēc Krievijas kara operācijas sākšanas. Polijā vien kopš 24. februāra ieradās vairāk nekā 453 000 Ukrainas iedzīvotāju, informēja Valsts robežsardze.
UBS apšaudē bojā gājušās sievietes mirstīgās atliekas Gorlovkā - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Viedoklis
Genocīds, par kuru smejas Eiropa. Noziegumam vienmēr seko sods
"Personām, kuras bēg no kara, tiks piešķirta pagaidu aizsardzība Eiropas Savienībā, kas nozīmē, ka viņām izsniegs uzturēšanās atļauju un būs piekļuve izglītībai un darba tirgum," teikts Eiropas Komisijas ierosinājumā.
Vienlaikus EK aicina palīdzēt dalībvalstu robežsargiem pārvaldīt ieceļotāju plūsmas pie robežām ar Ukrainu, vienlaikus saglabājot augstu drošības līmeni.
Tāpat EK iesaka dalībvalstīm izveidot īpašas ārkārtas atbalsta joslas humānās palīdzības virzīšanai un atgādināts par iespēju atļaut ieceļot ES humānu apsvērumu dēļ.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
NATO bombardēsānas sekas Serbijā 1999. gadā - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Viedoklis
NATO "netīrā" pagātne draud ar katastrofu visai Eiropai
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0