Latvijā

Latvijā publicēta petīcija par diplomātisko attiecību saraušanu ar Krieviju

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийLatvijas Vēstniecības Krievijā ēka Maskavā
Latvijas Vēstniecības Krievijā ēka Maskavā - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Latvija atsauca no Krievijas savu vēstnieku un pārtrauca vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem.
RĪGA, 1. marts — Sputnik. Sabiedriskās iniciatīvas vietnē Manabalss sākusies parakstu vākšana par Latvijas un Krievijas diplomātisko attiecību pārtraukšanu.
Patlaban savākti nepilni divi tūkstoši parakstu no nepieciešamajiem 10 000.
Tukšs naudas maks - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Latvijā
Cik maksā solidaritāte? Sankciju sekas Latvijas ekonomikai
Iniciatīvas autori uzskata, ka Krievija apdraudot visu pasauli, tās diplomātiskā klātbūtne nes risku Latvijas Republikai un tās pilsoņiem. Krievijas vēstniecības diplomātu aizsegā strādā agresorvalsts slepenie dienesti.
"Latvijas pilsoniskajai sabiedrībai ir jārīkojas vispārējas drošības labad laikā, kad Krievija atklāti okupē kaimiņvalstis un nogalina tās iedzīvotājus," stāsta iniciatīvas autors.
Pagājušajā nedēļā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka nolēmis atsaukt vēstnieku KF Māri Riekstiņu konsultācijām un pārtraukt vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Флешмоб в защиту образования на Бастионной горке в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Latvijā
Atļauts inficēties Ukrainas labad: Latvijā var rīkot masu pasākumus ārtelpās
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0