Latvijā

Latvija iekļāvusi "melnajā sarakstā" Nikolaju Baskovu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas dziedātājs Nikolajs Baskovs
Krievijas dziedātājs Nikolajs Baskovs - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu māksliniekam aizliegta iebraukšana Latvijā – viņš kļuvis par nevēlamu personu.
RĪGA, 1. marts — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā lapā Facebook informēja, ka, Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā iekļauts Krievijas dziedātājs Nikolajs Baskovs, kurš paudis atbalstu Krievijas darbībām Ukrainā.
Iepriekš Baskovs savā publikācijā Instagram atbalstīja Krievijas prezidenta lēmumu, atzīmējot, ka militārā operācija "pilnībā atbilst starptautiskajām tiesībām", kā arī uzsvēra: operācijas mērķis ir aizsargāt Krieviju no acīmredzamiem militārajiem draudiem pie valsts robežām. Noslēgumā mākslinieks norādīja: "Tā ir miernešu operācija, gals genocīdam, uzbrukuma novēršana Krievijai, kā arī Krievijas pašaizsardzība un tās sabiedroto aizsardzība."
Певец Филипп Киркоров - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2022
Baltijā
Lietuvas varasiestādes Krievijas māksliniekiem vaicās par darbu Krimā
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Ceturtdien Vladimirs Putins paziņoja, ka Donbasā sākta speciāla militārā operācija. Viņš apliecināja, ka Maskava neplāno Ukrainas okupāciju, - tikai tās demilitarizāciju un denacifikāciju.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Певец Олег Газманов - Sputnik Latvija, 1920, 16.07.2021
Latvijā
"Tur dzīvo bomži": Gazmanovs pārdomā sava mājokļa likteni Jūrmalā
Ziņu lente
0