Krievijā

Krievijas "kodoltriāde" sākusi kaujas dežūras pastiprinātā sastāvā

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Federācijas aizsardzības ministrs armijas ģenerālis Sergejs Šoigu
Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs armijas ģenerālis Sergejs Šoigu - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs informēja, ka Stratēģiskie raķešu spēki, Ziemeļu flote, Klusā okeāna flote un tālā aviācija sākusi dežūras pastiprinātā sastāvā.
RĪGA, 1. marts — Sputnik. Krievijas Stratēģiskie raķešu spēki, Ziemeļu flote, Klusā okeāna flote, kā arī tālā darbības rādiusa aviācija sākusi kaujas dežūras pastiprinātā sastāvā, informēja aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, vēsta RIA Novosti.
"Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs armijas ģenerālis Sergejs Šoigu ziņoja Krievijas Federācijas Bruņoto spēku virspavēlniekam Vladimiram Putinam, ka saskaņā ar viņa pavēli Stratēģisko raķešu spēku, Ziemeļu flotes, Klusā okeāna flotes vadības punktu dežurējošas maiņas un tālās aviācijas štābs sākuši kaujas dežūras pastiprinātā sastāvā," informēja Aizsardzības ministrija.
Krievijas un Ukrainas delegāciju pārrunas - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Politika
"Izskatīti visi jautājumi": par ko vienojušās Krievijas un Ukrainas delegācijas
Iepriekš valsts vadītājs, tiekoties ar Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu, pavēlēja noteikt kaujas dežūru īpašo režīmu Krievijas savaldīšanas spēkos, norādot uz rietumvalstu agresīvajiem izteikumiem.
Iepriekš Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa paziņoja, ka pašreizēja situācija var novest pie Krievijas un NATO konflikta.
21. februārī Vladimirs Putins, atbildot uz Doņeckas un Luganskas tautas republiku lūgumu atzīt to suverenitāti, parakstīja atbilstošus dekrētus, bet 24. februārī informēja par speciālas militārās operācijas sākumu ar mērķi panākt Ukrainas demilitarizāciju un denacifikāciju.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka nevērš triecienus pa civilajiem objektiem.
Ziņu lente
0