Krievijā

Krievijas ĀM: Rietumi kļuvuši par Donbasa iedzīvotāju genocīda līdzzinātājiem

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasSkolas ēka Gorlovkā
Skolas ēka Gorlovkā  - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova konstatēja, ka Rietumi kļuvuši par Donbasa iedzīvotāju genocīda līdzzinātājiem, novērojot, kā tūkstošiem cilvēku slepkavības.
RĪGA, 1. marts — Sputnik. Rietumvalstis faktiski kļuvušas par Luganskas un Doņeckas tautas republiku iedzīvotāju ilggadējā genocīda līdzzinātājiem, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.
"Astoņus gadus rietumvalstis vienaldzīgi vēroja, kā tiek slepkavoti tūkstošiem mierīgo iedzīvotāju Ukrainas dienvidaustrumos, kā ņirgājas par viņiem."
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve
Viņa atgādināja, ka NATO nodoms turpināt bruņojuma piegādes Ukrainai, ieskaitot PGA sistēmas, liecina, ka "ASV un to sabiedrotie nav ieinteresēti atrisināt krīzes situāciju šajā valstī".
Diplomāte norādīja: pirms pārmest Krievijai demilitarizācijas un denacifikācijas operāciju Ukrainā, alianses valstīm nāktos atbildēt par savām militārajām avantūrām, kā arī par to, ka tās necenšas pamudināt Kijevas režīmu miermīlīgi noregulēt Donbasa problēmas.
Ситуация в поселках Саханка и Зайцево Донецкой области - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Viedoklis
Ukrainas varas iestāžu noziegumi pret civiliedzīvotājiem
"Apstākļos, kad NATO valstis demonstrē vispārēju nevēlēšanos vienoties, kad tām nav vēlmes reāli stiprināt drošību Eiropā uz līdztiesības un nedalāmas drošības principa pamatiem, uzskatām, ka viņu mēģinājumi pārmest mums agresiju ir nepamatoti," viņa uzsvēra.
Alianses pārstāvji liekulīgi paziņoja, ka miera pamati Eiropas kontinentā patiesībā ir sagrauti, atzīmēja Zaharova.
"Kā rokām tas ir pastrādāts? Vai tad ne NATO valstis klusējot vēroja, kā ASV sagrauj Līgumu par PRA? Viņi stāvēja malā, kad Vašingtona vienpusējā kārtībā lauza Līgumu par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju. Ļāva amerikāņiem atteikties no dalības ADL, kas padarīja to bezvērtīgu kā militārās darbības kontroles mehānismu. Vai tad ne NATO sabiedrotie piedalījās Dienvidslāvijas apšaudēs, uzbrukumā Lībijai, iebruka Irākā? 20 gadu laikā noveda situāciju Afganistānā līdz pilnai degradācijai, bet, aizbēgot no turienes, atstāja ieročus miljardiem dolāru vērtībā," atgādināja diplomāte.
Виден дым над военным объектом, расположенным в Мариуполе - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Viedoklis
Krievijas speciālā operācija Ukrainā: mērķis – demilitarizācija
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Ceturtdien Vladimirs Putins paziņoja, ka Donbasā sākta speciāla militārā operācija. Viņš apliecināja, ka Maskava neplāno Ukrainas okupāciju, - tikai tās demilitarizāciju un denacifikāciju.
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Situācija Luganskas apgabalā - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Viedoklis
"Mēs esam gatavi visam". Putins aicināja ukraiņu kareivjus nolikt ieročus
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0