Politika

"Izskatīti visi jautājumi": par ko vienojušās Krievijas un Ukrainas delegācijas

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un Ukrainas delegāciju pārrunas
Krievijas un Ukrainas delegāciju pārrunas - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas delegācijas loceklis Leonīds Sluckis pastāstīja, ka abas puses viena otru sadzirdējušas un tas ir ļoti svarīgi.
RĪGA, 28. februāris - Sputnik. Maskavas un Kijevas delegācijas pārrunās atradušas atsevišķus punktus, kuros iespējams prognozēt kopīgas pozīcijas, pēc Krievijas un Ukrainas pārrunu noslēguma atklāja Krievijas delegācijas vadītājs, prezidenta palīgs Vladimirs Medinskis.
Krievijas un Ukrainas delegāciju pārrunas Baltkrievijā sākās dienā. Maskava pauda ieinteresētību par iespējami ātrāku vienošanos ar Kijevas pārstāvjiem. Tā savukārt par sarunas galveno jautājumu nosauca tūlītēju uguns pārtraukšanu un bruņoto spēku izvešanu no Ukrainas teritorijas.
Lidsabiedrības SkyUp Airlines lidmašīna Boeing 737   - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Pasaulē
Eiropas Savienība slēgs gaisa telpu Krievijai
"Noslēgušās pārrunas ar Ukrainu, kas ilga apmēram piecas stundas. Šajā laikā mēs detalizēti izskatījām visus dienaskārtības punktus. Atradām dažus punktus, kuros var prognozēt kopīgas pozīcijas," teica Medinskis.
Viņš atklāja, ka puses bijušas vienisprātis par konsultāciju otrā raunda nepieciešamību. Tam jānotiek tuvākajā laikā.
"Līdz tam abas delegācijas, abu delegāciju vadība konsultēsies ar valsts vadību visās pārrunu pozīcijās," paskaidroja Medinskis.
Krievijas delegācijas loceklis Leonīds Sluckis piezīmēja, ka apspriede bijusi "detalizētākā un sīkākā".
Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Pasaulē
Zeļenskis pieprasījis pēc iespējas ātrāk uzņemt Ukrainu ES
"Svarīgi, ka puses viena otru sadzird. Tas ir galvenais šīsdienas pārrunu rezultāts. Fundaments, bez kura būtu neiespējami apgalvot, ka šis formāts darbojas. Bet formāts ir noticis," uzsvēra Sluckis.
No savas puses Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks atzīmēja, ka atsevišķos jautājumos, iespējams, parādīsies lēmumi.
"Puses noteikušas virkni prioritāru tēmu, kurās iezīmējušies noteikti risinājumi. Lai rastos to implementācijas iespējas, puses dosies konsultācijām uz savām galvaspilsētām. Puses apsprieda iespēju tuvākajā laikā organizēt pārrunu otro raundu, kurā šīs tēmas tiks attīstītas," teica Podoļaks.
24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu.
Ceļazīme STOP - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Pasaulē
Mediji stāsta, kā Putins aizsargājis Krieviju no rietumvalstu sankcijām
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0