Pasaulē

Eiropas Savienība slēgs gaisa telpu Krievijai

CC BY-SA 2.0 / Ting Chen / Plane SpottingLidsabiedrības SkyUp Airlines lidmašīna Boeing 737
Lidsabiedrības SkyUp Airlines lidmašīna Boeing 737   - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas komisija ierosinājusi aizliegt Krievijas lidmašīnu lidojumus ES.
RĪGA, 28. februāris — Sputnik. Eiropas Savienības gaisa telpa, iespējams, tiks slēgta visām lidmašīnām, kam ir saikne ar Krieviju, paziņoja Eiropas komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena, vēsta RIA Novosti.
"Mēs slēdzam gaisa telpu krieviem. Mēs iesakām aizliegumu visām Krievijai piederošajām, Krievijā reģistrētajām un Krievijas kontrolē esošajām lidmašīnām. Šīs lidmašīnas nevarēs piezemēties, pacelties vai lidot virs Eiropas Savienības teritorijas. Tas attieksies uz jebkuru lidmašīnu: personīgo, čarteru vai citādi Krievijas juridisko vai privātpersonu kontrolē esošu lidmašīnu."
Председатель Европейской комиссии Урсула фон дер Ляйен  - Sputnik Latvija
Urzula fon der Leiena
Eiropas komisijas priekšsēdētāja
Tāpat EK ierosinājusi aizliegt visas operācijas ar KF Centrālo banku un iesaldēt tās aktīvus ES. Bez tam no SWIFT sistēmas atslēgs svarīgas Krievijas bankas.
Vienlaikus, pēc Leienas vārdiem, ES aizliegs "Kremļa mediju mašīnu". Politiķe precizēja, ka runa esot par RT, Sputnik un to meitas struktūrām. Viņas ieskatā, tas ir bezprecedenta solis.
ES diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels preses konferencē atklāja, ka priekšsēdētājas Urzulas fon der Leienas aprakstītais pasākumu komplekss pavērs ceļu visu nepieciešamo aktu ātrai pieņemšanai.
Флаги с символикой Евросоюза - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Viedoklis
Ko mums tagad gaidīt no Rietumiem

Ukrainas demilitarizācijas operācija

21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, atbildot uz Doņeckas un Luganskas tautas republiku lūgumu atzīt to suverenitāti, parakstīja atbilstošos dekrētus, bet 24. februārī paziņoja par speciālas militārās operācijas sākumu Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu. Viņš atgādināja: Krievija nevēlas okupēt kaimiņvalsti.
Krievijas prezidents uzsvēra, ka atbildība par asinsizliešanu gulsies uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas. Viņš aicināja Ukrainas kareivjus nepildīt varasvīru noziedzīgās pavēles, nolikt ieročus un doties mājup.
Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Viedoklis
Eiropa atzina, ka nevar iztikt bez Krievijas gāzes
Ziņu lente
0