Pasaulē

WSJ lasītāji uzskata, ka ASV jaunās sankcijas pret Krieviju apdraud dolāru

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Džo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 27.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Wall Street Journal lasītāji apšauba pret Krieviju vērsto sankciju leģitimitāti un skeptiski vērtē to sekas.
RĪGA, 27. februāris — Sputnik. Amerikāņu avīzes "The Wall Street Journal" lasītāji skeptiski vērtē jaunās sankcijas pret Krieviju, ko iepriekš izsludināja ASV prezidents Džo Baidens, vēsta RIA Novosti.
Publikācijai, kuras autors izvērtēja galvenos pasākumus pret Krievijas ekonomiku, sekoja komentāri, kuru vidū vairākos paustas šaubas ne tikai par sankciju politikas efektivitāti, bet arī leģitimitāti, jo ASV mēģina ietekmēt citu valstu pozīciju attiecībās ar Maskavu.
ASV valsts parāda skaitītājs Vašingtonas pieturā - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2022
Viedoklis
Darbs turpinās, kantoris raksta, naudu drukā. ASV valsts parāds sasniedzis 30 triljonus
"ASV nebija tiesību ieviest sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2". Tikai Vācija var izlemt, turpināt (sertifikāciju - red.) vai ne," uzskata lasītājs ar lietotājvārdu "jim markey".
"ASV hegemonija vājinās. Uzvarai aukstajā karā vairs nav nozīmes, jo ASV ievilkušas NATO muļķīgos karos Irākā un Afganistānā. Krievijai būs sava ietekmes sfēra, vienalga, kādas sankcijas var ieviest ASV un ES. Tāda aktīva sankciju lietošana vienīgi mudina Krieviju, Ķīnu, Irānu un citas valstīs izveidot savu tirdzniecības valūtas sistēmu. Kāpēc vispār visi ir nolēmuši, ka pasaulei mūžam būs vajadzīgi ASV dolāri?" apjautājās John Chan.
"Ilgus gadus NATO ne vienu vien reizi atteicās "izslēgt" Ukrainas iestāšanās iespēju. Viņiem jau bija Rumānija, Ungārija, Slovākija, Polija, Lietuva, Latvija un Igaunija (..), visi bijušie Varšavas līguma locekļi. Putins nevarēja pieļaut Ukrainas pievienošanos, viņš vēlējās, lai "bufera" valstis nebūtu (alianses – red.) locekļi. Un tagad mēs esam šeit," secināja Kenneth Johnson.
Krievijas ekonomists Mihails Hazins - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2022
Video
Ekonomists: ASV jaunās sankcijas pret Krieviju paātrinās dolāra krahu
"Problēma ir tā, ka NATO ir pietuvojusies Krievijas robežām. Vienlaikus vislabākais risinājums būtu nomierināt Krieviju, taču izdarīts pretējais, sākot no Ukrainas valdības. Tātad Krievija cīnās kā lācene, aizstāvot lācēnus, sajūtot briesmas. Vai kā liels izbadējies grizli, kas domā, ka ceļotājs grib atņemt viņa ēdamo (un viņam ir vienalga, vai ceļotājam ļauts pastaigāties šajā dabas parkā)," pie metaforām ķērās Jaime Cruanas.
"Krievijas vienpusējam lēmumam par Donbasa neatkarības atzīšanu precedents bija radīts 2008. gadā, kad ASV un citas NATO valstis vienpusēji pasludināja Kosovo par jaunu neatkarīgu valsti," atgādināja Kanye Guisada.
Savienotās Valstis regulāri draud Krievijai ar stingrām sankcijām. Piemēram, runa ir par "Ziemeļu straumes 2" bloķēšanu, pasākumiem pret resursu ieguves industriju, finanšu institūcijām, valsts parādu, atslēgšanu no SWIFT sistēmas, ierobežojumiem pret Krievijas prezidentu un viņa tuvākā loka pārstāvjiem.
Ņujorkas fondu birža - Sputnik Latvija, 1920, 23.01.2022
Viedoklis
Laba daudz nevajag: Kāpēc Krievija pārdod ASV valsts parādu
Ziņu lente
0