Latvijā

Maxima un Rimi atsakās no Krievijas un Baltkrievijas precēm

© Depositphotos / AfotoeuТорговый центр Максима в Мариямполе, Литва, архивное фото
Торговый центр Максима в Мариямполе, Литва, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākie Latvijas tirdzniecības tīkli atsakās pārdot preces no Krievijas un Baltkrievijas: tas ir simbolisks solis.
RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Pirmais par lēmumu pārtraukt Krievijā ražotu preču tirdzniecību paziņoja tirdzniecības tīkls "Rimi Baltic". Tagad šai akcijai pievienojās "Maxima Latvija", raksta Mixnews.lv.
"Rimi" norāda, ka lēmums pārtraukt Krievijas produkcijas tirdzniecību ir simbolisks ar skaidru vēstījumu: mēs esam pret militāru agresiju un solidarizējamies ar ukraiņiem mūsu klientu un darbinieku vidū
Govs - Sputnik Latvija, 1920, 29.01.2022
Viedoklis
"Zaļais kurss" novedis Eiropas Savienību līdz badam
Turklāt Krievijas ražoto preču daudzums "Rimi" veikalos nepārsniedz 1% no kopējā sortimenta.
"Maxima Latvija" veikalos Krievijas ražoto preču daudzums arī nav liels.
Tomēr "Maxima Latvija" apturējusi Krievijā un Baltkrievijā ražoto preču iepirkumu un pieņēmusi lēmumu izņemt šīs preces no veikalu sortimenta. Tuvākajā laikā par šo lēmumu tiks informēti arī tīkla partneri, kas veic konkrēto preču piegādi.
Iepriekš "Rimi" veikalu tīkls jau atteicās no noteiktā ražotāja produkcijas morālo apsvērumu dēļ.
2020. gada sākumā tika pārtraukta sadarbība ar Lietuvas tualetes papīra ražotāju, kuru apsūdzēja par Kuršu jomas piesārņošanu, bet 2020. gada nogalē izņēma no pārdošanas Latvijas konditorejas kompānijas Adugs produkciju, kura tika iesaistīta skandālā, kas saistīts ar cilvēku tirdzniecību un naudas atmazgāšanu.

Spriedze ap Ukrainu

24. februāra uzrunā iedzīvotājiem Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka pieņēmis lēmumu par speciālu militāro operāciju Donbasā. Viņš uzsvēra, ka Krievija nevar justies drošībā un attīstīties pastāvīgu draudu dēļ no Ukrainas puses. Putins norādīja, ka ir neizbēgamas Krievijas sadursmes ar Ukrainas nacionālistiskajiem spēkiem, kuri agrāk vai vēlāk iebruks Krimā. Tāpat prezidents norādīja, ka ir nepieņemama NATO Ukrainas apguve.
Торговый центр во время локдауна в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 16.01.2022
Latvijā
Cenas pārspēj rekordus: kādas preces un pakalpojumi sadārdzinājās visātrāk
"Mums ir nepieņemama Ziemeļatlantijas alianses infrastruktūras paplašināšanās un Ukrainas teritorijas apguve. Skaidrs, ka NATO tas ir tikai ASV ārpolitikas instruments. Lieta tāda, ka mums pieguļošajās teritorijās, mūsu pašu vēsturiskajās teritorijās tiek rādīta naidīgā anti-Krievija," sacīja Putins.
Speciālās operācijas Donbasā mērķis ir cilvēku aizsardzība, Krievija neplāno okupēt Ukrainu, taču Maskava tiecas pēc tās demilitarizācijas, informē prezidents. Krievijas BS neveic triecienus pa Ukrainas pilsētām. Ar augstās precizitātes triecieniem tiek neitralizēti PGA objekti, kara aerodromi, Ukrainas BS aviācija. Civilpersonas nekas neapdraud, paziņoja Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijā.
Ziņu lente
0