Krievijā

Krievijas mediju holdingi izstājās no Eiropas raidorganizāciju apvienības

© Sputnik / Дмитрий КоробейниковОстанкинская телебашня
Останкинская телебашня  - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Eiropas raidorganizāciju apvienība informēja, ka šogad Krievija nepiedalīsies "Eirovīzijā".
RĪGA, 26. februāris — Sputnik. VGTRK, Pirmais kanāls un Radio nams "Ostankino" paziņoja par izstāšanos no Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU), atbildē uz Krievijas atstādināšanu no Eirovīzijas. Kompānijas vērtē atstādinājumu no konkursa "kā nepiedienīgu politisku upurēšanu muzikālajā forumā, kurš vienmēr uzsver savu nepolitisku statusu", vēsta RIA Novosti.
"Krievijas atstādināšana ir pēdējais, turklāt nebūt ne pirmais ar "Eirovīziju" saistīts lēmums. 2016. gadā konkursā uzvarējusi dziesma "1944", kas pēc būtības ir atklāts politiskais manifests. Turklāt pēc dažiem gadiem konkursa organizatori diskvalificēja Baltkrieviju ("Es tev iemācīšu"), atzīstot tās dziesmu par politisku," teikts paziņojumā.
Студия телеканала RT DE - Sputnik Latvija, 1920, 24.12.2021
Krievijā
"Pacietībai ir robežas": Maskavas reakcija pēc telekanāla RT DE izslēgšanu no ētera
Tiek uzsvērts, ka tie ir tikai divi piemēri konkursa organizatoru neobjektīvai un selektīvai pieejai terminam "politika".
"Izdabajot Eiropas Savienības vēlmei, turklāt puse EBU locekļu tajā neietilpst," teikts ziņojumā.
Iepriekš Eiropas raidorganizāciju apvienība informēja, ka šogad Krievija nepiedalīsies dziesmu konkursā. Organizācija skaidroja šo lēmumu ar bažām par krīzi Ukrainā un ar to, ka Krievija varētu "kaitēt" Eirovīzijas reputācijai.
24. februāra uzrunā iedzīvotājiem Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka pieņēmis lēmumu par speciālu militāro operāciju Donbasā. Viņš uzsvēra, ka Krievija nevar justies drošībā un attīstīties pastāvīgu draudu dēļ no Ukrainas puses. Speciālās operācijas mērķis ir cilvēku aizsardzība, Krievija neplāno okupēt Ukrainu, taču Maskava tiecas pēc tās demilitarizācijas un denacifikācijas, uzsvēra prezidents.
Ziņu lente
0