Video

Kijevā izdala ieročus civiliedzīvotājiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijevā sāka izdalīt ieročus bez dokumentu pārbaudes. Videoieraksta autors norada, ka tas notiek Ukrainas galvaspilsētas ziemeļu daļā, Dņepras labajā krastā.
Videoierakstā redzams, kā uz ielas no kravas mašīnām izkrauj kastes ar automātiskajiem šaujamieročiem.
Katrs var pieiet un paņemt sev automātu. Balss aiz kadra aicina "aizsargāt savu valsti Ukrainu". Tāpat var sadzirdēt lozungu "Slava Ukrainai!".
Iepriekš Ukrainas aizsardzības ministrs Aleksejs Rezņikovs ziņoja, ka teritoriālās aizsardzības spēkiem Kijevā jau bija izdalīti 18 000 automātu pilsētas aizsardzībai.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 24. februāra uzrunā iedzīvotājiem paziņoja, ka pieņēmis lēmumu par speciālu militāro operāciju Donbasā. Viņš uzsvēra, ka Krievija nevar justies drošībā un attīstīties pastāvīgu draudu dēļ no Ukrainas puses. Putins norādīja, ka ir neizbēgamas Krievijas sadursmes ar Ukrainas nacionālistiskajiem spēkiem, kuri agrāk vai vēlāk iebruks Krimā. Tāpat prezidents norādīja, ka ir nepieņemama NATO Ukrainas apguve.
Speciālās operācijas mērķis ir cilvēku aizsardzība, Krievija neplāno okupēt Ukrainu, taču Maskava tiecas pēc tās demilitarizācijas, informē prezidents. Krievijas BS neveic triecienus pa Ukrainas pilsētām. Ar augstās precizitātes triecieniem tiek neitralizēti PGA objekti, kara aerodromi, Ukrainas BS aviācija. Civilpersonas nekas neapdraud, paziņoja Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijā.
Ziņu lente
0