Krievijā

Sociālais tīkls "Facebook" ierobežojis "RIA Novosti" lapas darbu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"RIA Novosti" nosauca Facebook darbības par kliedzošu cenzūras aktu.
RĪGA, 25. februāris - Sputnik. "Facebook" uz 90 dienām ierobežoja "RIA Novosti" konta darbu "nepatiesas informācijas izplatīšanas" dēļ. Sakarā ar kliedzošu brīvības ierobežošanu, mediju grupa "Rossija segodņa" vērsusies pēc palīdzības Krievijas pārraudzības iestādē "Roskomnadzor".
Tīkla administrācijas paziņojumā teikts, ka "lapas publikācijas tiks rādītas zemāk ziņu lentē, lai tos redzētu mazāk lietotāju. <...> Tāpat lapa nevarēs izvietot reklāmu un pelnīt naudu Facebook, kā arī nevarēs reģistrēties kā ziņu lapa."
"RIA Novosti" vērtē ieviestos ierobežojumus kā kliedzošu cenzūras aktu.
"Mēs to uzskatām par kārtīgu vārda brīvības pārkāpšanu no amerikāņu sociālā tīkla puses. Aģentūra vērsīsies "Roskomnadzor" ar lūgumu palīdzēt atrisināt situāciju," teikts mediju grupas preses dienesta paziņojumā.
2020. gada decembrī Valsts dome pieņēma likumu, kas paredz sankcijas par cenzūru pret Krievijas medijiem. Tagad ārvalstu interneta resursiem draudēs soda pasākumi, ja tie ierobežos piekļuvi informācijai rases, nacionālās un politiskās piederības dēļ, tas skars ne tikai sociālajos tīklus, bet arī lielās IT platformas.
Meta un Facebook logo - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Pasaulē
"Meta" izvērtē iespējas slēgt Facebook un Instagram darbu Eiropā
Likums tiks attiecināts tostarp uz Twitter, Facebook un YouTube. Šī iniciatīva apstiprināta atbildei uz vairākām cenzūras izpausmēm attiecībā uz Krievijas medijiem ārvalstu sociālajos tīklos. Ārvalstu resursam, kurš atcēlis cenzūru pret Krievijas medijiem, būs jāinformē par to Krievijas pārraudzības iestāde Roskomnadzor, pēc tam ģenerālprokurors pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju atceļ lēmumu par pasākumiem. Likums paredz iespēju bloķēt, palēnināt trafiku un uzlikt administratīvos sodus.
Ziņu lente
0