Latvijā

Atļauts inficēties Ukrainas labad: Latvijā var rīkot masu pasākumus ārtelpās

© Sputnik / Sergey MelkonovФлешмоб в защиту образования на Бастионной горке в Риге
Флешмоб в защиту образования на Бастионной горке в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtas situācijas rīkojumā veikti grozījumi, saskaņā ar kuriem atļauts veikt piketus un koncertus Ukrainas atbalstam.
RĪGA, 25. februāris — Sputnik. Latvijā tika mainīti pasākumu rīkošanas noteikumi ārtelpās – tagad valsts iestādes un pašvaldību institūcijas varēs rīkot pasākumus ārtelpās, kurās piedalās līdz 3000 personu, informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Publiskos pasākumus var rīkot "epidemioloģiski nedrošā" vidē, iepriekš saskaņojot ar Slimību profilakses un kontroles centru un Veselības ministriju.
Grozījumi ārkārtas situācijas rīkojumā, kas ir spēkā līdz 28. februārim, veikti, lai varētu organizēt Ukrainas atbalstam paredzētus piketus, gājienus un koncertus.
Vakar Saeima paudusi nosodījumu Krievijas speciālajai militārajai operācijai Ukrainā.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 24. februāra uzrunā iedzīvotājiem paziņoja, ka pieņēmis lēmumu par speciālu militāro operāciju Donbasā. Viņš uzsvēra, ka Krievija nevar justies drošībā un attīstīties pastāvīgu draudu dēļ no Ukrainas puses. Putins norādīja, ka ir neizbēgamas Krievijas sadursmes ar Ukrainas nacionālistiskajiem spēkiem, kuri agrāk vai vēlāk iebruks Krimā. Tāpat prezidents norādīja, ka ir nepieņemama NATO Ukrainas apguve.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Pasaulē
Vladimirs Putins izsludināja speciālo militāro operāciju Donbasā
"Mums ir nepieņemama Ziemeļatlantijas alianses infrastruktūras paplašināšanās un Ukrainas teritorijas apguve. Skaidrs, ka NATO tas ir tikai ASV ārpolitikas instruments. Lieta tāda, ka mums pieguļošajās teritorijās, mūsu pašu vēsturiskajās teritorijās tiek rādīta naidīgā anti-Krievija," sacīja Putins.
Speciālās operācijas Donbasā mērķis ir cilvēku aizsardzība, Krievija neplāno okupēt Ukrainu, taču Maskava tiecas pēc tās demilitarizācijas, informē prezidents. Krievijas BS neveic triecienus pa Ukrainas pilsētām. Ar augstās precizitātes triecieniem tiek neitralizēti PGA objekti, kara aerodromi, Ukrainas BS aviācija. Civilpersonas nekas neapdraud, paziņoja Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijā.
Ziņu lente
0