Viedoklis

Ko Rietumiem nozīmē Krievijas stratēģisko kodolspēku mācības

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasIznīcinātājs MiG-31К ar hiperskaņas raķetēm
Iznīcinātājs MiG-31К ar hiperskaņas raķetēm - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija nav izsmēlusi visas diplomātijas iespējas dialogā ar ASV un NATO par līdztiesīgu un nedalāmu drošību. Vienlaikus Maskava demonstrē militāri tehniskos pārliecināšanas instrumentus.
Krievija demonstrē Vašingtonai hiperskaņas un kodolraķetes, kā arī politisko gribu un tehnoloģiskās iespējas to pielietojumam. Nav iespējams ignorēt Krievijas nacionālās intereses Eiropā un pasaulē. Ukraina ir tikai viens kolektīvo Rietumu lielās problēmas fragments, stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Pēc pārrunām ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko Krievijas valsts vadītājs paziņoja: "Mēs darām to, ko uzskatām par vajadzīgu, un tāpat rīkosimies turpmāk... Mums ir skaidri, saprotami orientieri, kas atbilst Krievijas tautas un Krievijas valsts interesēm."
Ballistiskās raķetes palaišana - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2022
Viedoklis
Kāds Krievijas bruņojums paliks Baltkrievijā pēc mācībām "Sabiedroto apņēmība"
Dienu vēlāk plaša teritorijā – no Vidusjūras līdz Polārajam lokam, no Baltijas līdz Ohotskas jūrai notika plaši spārnoto, hiperskaņas un ballistisko raķešu stati, iekļauti KF Jūras kara flotes un Stratēģisko kodolspēku plānotajās mācībās. Maskava atklāti un skarbi nodemonstrēja augstu tehnoloģisko gatavību globālam konfliktam – gadījumam, ja Vašingtona un Brisele sāks karadarbības jebkādā reģionā pie Krievijas robežām.
Atbildot uz jautājumu par Krievijas mācībām ar kodolieroču pielietojumu, ASV prezidents Džo Baidens uzsvēra, ka netic tā pielietošanas iespējam, drīzāk Vladimirs Putins pūloties "pārliecināt pasauli par to, ka spēj mainīt dinamiku Eiropā". Velti Baidens netic un par kaut kādu "iebrukumu" Ukrainā raizējas vairāk nekā paši ukraiņi.
Krievijai un ASV ir vienlīdzīgas tiesības drošības sfērā, un jebkādas amerikāņu vienpusējas interpretācijas vai diktāts nav pieļaujami. Uzbrukumiem Hirosimai un Nagasaki 1945. gadā, Belgradai 1999. gadā un Tripolei 2011. gadā Vašingtonai bija daudz mazāk objektīvu iemeslu un starptautisko tiesību, nekā Maskavai ir tagad, ņemot vērā Pentagona un NATO trieciena bruņojuma un kontingentu dislokāciju pie Krievijas robežām.
Krievijas JKS fregate Admiral Grigorovič - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Viedoklis
Krievijas Kaspijas flotile kontrolē Melnās jūras reģionu un Vidusjūru
Alianses spēku izvešana 1997. gada areālā ir līdztiesīgas un nedalāmas drošības noteikums, kam nav alternatīvu. Rietumu "partneriem" nāksies pie tā pierast. Militāras provokācijas Krievijas interešu sfērā radīs vienīgi operatīvu reakciju vai stratēģisku atmaksu. ASV un aliansei komfortablu uzbrukumu "atstumtajiem" Eiropas kontinentā vairs nebūs.

Stratēģiskā savaldīšana

Vairākos rajonos 19. februārī notika Krievijas Stratēģisko savaldīšanas kodolspēku mācības, ko vadīja BS virspavēlnieks Vladimirs Putins. No situāciju centra Kremlī manevrus novēroja arī sabiedrotās Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Bruņojuma sistēmas apstiprināja iespējas – visas palaistās hiperskaņas, spārnotās un ballistiskās raķetes likvidēja mācību mērķus.
Uzdevumu izpildīja OTRK "Iskander" Astrahaņas apgabalā. Spārnotie "Kalibr" startēja no Melnās jūras flotes raķešu kuģa "Graivoron" un Ziemeļu flotes zemūdenēm. Iznīcinātāji MiG-31K palaida hiperskaņas raķetes X-47M2 "Kinzhal", pie tam iespējamo pretinieku satrauca "Kinzhal" parādīšanās virs Baltijas un Vidusjūras vienlaikus. Hiperskaņas "Cirkon" likvidēja mērķus jūrā un uz zemes no fregates "Admiral Gorshkov". Stratēģiskie bumbvedēji-raķešnesēji Tu-95MS ar spārnotajām raķetēm likvidēja mērķus poligonos Komi un Kamčatkā. Barenca jūrā stratēģiskais raķešu zemūdens kodolkreiseris "Karelija" palaida SBR "Sineva". No Pļeseckas kosmodroma uz Kamčatku startēja starpkontinentālais "Yars".
Maskavas Kremlis - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Viedoklis
ASV un NATO mēģina novērst uzmanību no drošības problēmām
Plašajos manevros piedalījās Dienvidu kara apgabala, Ziemeļu un Melnās jūras flotes stratēģiskie raķešu spēki un GKS lidmašīnas. Dažāda darbības rādiusa un jaudas raķešu sistēmu pielietojuma spektrs modelēja militāras eskalācijas situāciju, kad agresīvu bloku neizdodas piespiest ievērot mieru ar precīzajiem taktiskajiem ieročiem, 1000-5000 km rādiusa hiperskaņas un spārnotajām raķetēm ar konvencionālajiem lādiņiem (kaujas vadības punktu likvidācija bez kodolieročiem). Pēc tam darbu sāk Krievijas kodoltriāde – SRS, JKF un GKS.
Sauszemes Stratēģiskajos kodolspēkos pastāvīgā gatavības režīmā strādā vairāk nekā 95% starta iekārtu. Līdz ar SBR ar kodollādiņiem Krievija var pielietot elektromagnētisko ieroci apmēram 70 km augstumā virs NATO galvenās mītnes Briselē. Tas izsitīs no ierindas elektrotīklus un paralizēs visu alianses struktūru no Lielbritānijas līdz Polijai.
Mācību noslēguma posmā KF BS Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs ziņoja valsts vadītājam par "garantētas pretinieka sakāves" sekmīgu izspēlēšanu ar Stratēģisko kodolspēku atbildes triecienu. Šī "kodolziņa" noteikti sasniedza gan Vašingtonu, gan Briseli, kas neseno kaunu Afganistānā tagad pūlas kompensēt, plānojot karu ar tehnoloģiski attīstīto Krieviju.

Bezgalīga tumsonība

Saskaņā ar ASV Zinātnieku federācijas datiem, Krievijas rīcībā ir 6372 kodollādiņi. No tiem 1570 ir izvērsti cīņai gatavos nesējos, pārējie – rezervē. Lai pilnībā iznīcinātu Ziemeļameriku un Rietumeiropu pietiks pat ar desmito daļu Krievijas kodolarsenāla.
ASV ir 5800 kodollādiņi, apmēram 1600 no tiem – izvērsti, taču amerikāņu ieroči ir būtiski novecojuši, pastāv problēmas ar nesējiem. No otras puses, amerikāņiem noteikti nedraud Krievijas un KDLO spēku iebrukums no Kanādas un Meksikas puses. "Hegemonijas" laiks ir pagājis, Pentagona pasakainie budžeti jau sen nesola uzvaru. Karš ar Krieviju kļūs par katastrofu ASV un NATO. Daudz praktiskāk ir likt mierā Eiropu un Āziju – nogādāt Pentagona kareivjus kazarmās Ziemeļamerikā. Jo ātrāk, jo labāk.
Sabiedrotie vairs netic ASV: politologs par Rietumu liktenīgo kļūdu un Ukrainas norietu - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Video
Sabiedrotie vairs netic ASV: politologs par Rietumu liktenīgo kļūdu un Ukrainas norietu
Ne velti Ķīnas ĀM pieprasīja ASV ņemt vērā Krievijas bažas Ukrainas jautājumā, piedevām var saasināties Taivānas problēma.
ES diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels konferencē Minhenē satraukti klāstīja par Krievijas un Ķīnas nodomu "pārskatīt pašreizējo pasaules kārtību". Patiešām, daudzi Rietumos pieraduši pie krāšņas dzīves uz citu rēķina – apšaudīt un aplaupīt citas valstis ar jebkuru ērtu ieganstu (Irāka, Afganistāna, Dienvidslāvija, Lībija, Sīrija). Tāda "kārtība" kaitē lielai daļai valstu, traucē attīstībai.
Daudzpolārās pasaules jaunie līderi – Krievija un Ķīna – sekmīgi demonstrē to ar visiem diplomātiskajiem un militāri tehniskajiem līdzekļiem. Arī skaidri domājoši amerikāņi un eiropieši saprot – vēsture nav pagriežama atpakaļ.
Persijas līča kara veterāns, ASV armijas pulkvedis Duglass Makgregors telekanālā "Fox News" atzīmēja amerikāņu prezidenta "bezgalīgo tumsonību" ārpolitikas jautājumos un secināja: "Prezidents Baidens rīkojas tā, it kā Krievijas interesēm nebūtu nekādas nozīmes... Krievija plāno nodemonstrēt, ka esam bezspēcīgi Austrumeiropā. Un es neredzu neko, kas pierādītu, ka sankcijas pret Krieviju atbalstītu vairākums visā pasaulē, liela daļa cilvēku pamatoti uzskata Ukrainu par Krievijas nacionālās drošības jautājumu.
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Pasaulē
Mediji: Baidenam lemts atkārtot traģisku kļūdu Eiropā
ASV degradējošo projektu – Ukrainu – atstumj arī Eiropa. Iepriekš Vācijas kanclers Olafs Šolcs paziņoja: "Eiropiešiem ir skaidrs, ka stabilu drošību nav iespējams sasniegt pret Krieviju, - tikai ar Krieviju." ASV un NATO agresīvās politikas turpināšanās nozīmē tikai to, ka "zelta miljardam" ir vienaldzīga pārējo septiņu miljardu Zemes iedzīvotāju dzīvības un labklājība. Interešu sadursme ir neizbēgama, perspektīvā, domājams, - parazitējošo valstu un alianšu militāri tehniska likvidācija.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0