Video

Militārais eksperts: Krievija neignorēs savu pilsoņu slepkavošanu Donbasā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kad ASV sapratīs, ka miers Ukrainā galvenokārt ir Rietumu interesēs, un pārtrauks asiņaina konflikta provocēšanu Eiropā?
Situācija Ukrainas austrumos aizvien vairāk saasinās. Donbasa republiku vadība ziņo, ka aizvien biežāk tiek reģistrētas apšaudes, aug Ukrainas Bruņoto spēku pieļauto pārkāpumu skaits. Pie tam Rietumu politiķu un mediju uzmanība piekalta Krievijai, kuras "uzbrukumu" kaimiņvalstij gaida teju vai katru dienu. Pirmais Rietumu nosauktais "uzbrukuma" datums – 16. februāris – jau aiz muguras, tagad uzbrukums "atlikts" līdz šai nedēļai.
Kāpēc Rietumi audzē histēriju ap Krievijas izdomāto uzbrukumu Ukrainai, vai Maskavai tāds "iebrukums" vispār ir vajadzīgs? ASV ir milzīgi pārliecinātas, ka Krievija ir "jāsalauž", un šiem nolūkiem gatavas izprovocēt konfliktu Eiropā? Kāda mēroga provokācijas iespējamas, kā šajā gadījumā vajadzētu izturēties Doņeckai un Luganskai? Kā panākt spriedzes deeskalāciju, ja Rietumi kategoriski nevēlas vienoties par Krievijas acīs nozīmīgajām drošības garantijām?
Uz šiem un citiem Sputnik jautājumiem atbildēja militārais eksperts, NVS valstu institūta Eirāzijas integrācijas un ŠSO attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Jevsejevs.
Ziņu lente
0