Pasaulē

EP priekšsēdētājs: pret Krieviju vērstās sankcijas nesīs nopietnas sekas ES

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasEiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels
Eiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels uzskata, ka ES nopietni cietīs, ieviešot būtiskas sankcijas pret Krieviju.
RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Ja Eiropas Savienība ieviesīs jaunas būtiskas sankcijas pret Krieviju, savienība pati izjutīs to sekas, paziņoja Eiropas Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, vēsta RIA Novosti.
"Skaidrs ir viens: ja būs tālāka militāra agresija (pret Ukrainu – red.), mēs izšķirsimies par masveida sankciju ieviešanu, un to cena Krievijai būs augsta. Taču būsim atklāti: savu cenu maksāsim arī mēs Eiropā," teica politiķis.
Patlaban ES gatavo sankciju pakotni pret Krieviju gadījumam, ja augs spriedze Ukrainā. Plānots, ka tajā būs iekļauti pasākumi pret enerģētiku, mūsdienu tehnoloģijām un piekļuvi finanšu tirgiem.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Viedoklis
Putina demonizācija pavērsusies pret Rietumiem
"Mēs vēlamies izmantot visas iespējamās metodes, iespējas diplomātiskajā līmenī," piebilda Mišels.
Viņš apsolīja sazināties ar partneriem un nekavējoties sasaukt Eiropas Padomi, "ja mēs jutīsim, sapratīsim, ka notiek kaut kas nopietns".
Pēdējos mēnešos Krievijas un rietumvalstu attiecības aizvien saasinās. Vašingtona un Brisele apsūdz Maskavu par gatavošanos uzbrukumam Ukrainai un šajā fonā pastiprina klātbūtni Austrumeiropā. Krievija atspēko visas pretenzijas un atgādina, ka Kijeva nepilda Minskas protokolus: Ukrainas režīms savilcis pie saskarsmes līnijas pusi armijas un apšauda zemessargus ar aizliegtu bruņojumu.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens - Sputnik Latvija, 1920, 10.02.2022
Viedoklis
Rietumi lemj, kā sodīt Krieviju
Nesen Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informēja, ka Dienvidu un Rietumu kara apgabalu bruņotie spēki noslēguši mācības un atgriežas pastāvīgās dislokācijas vietās. Tomēr ASV un to partneri joprojām nepamatoti pārmet Maskavai provokāciju gatavošanu Ukrainā.
Kremlis un ĀM jau vairākkārt atzīmēja, ka ziņas par agresiju parādās ar mērķi paplašināt ārvalstu militārās vienības pie Krievijas robežām, kā arī paskaidroja: eskalācijas galvenais iemesls ir ASV un NATO darbības – tās piesūknē Ukrainu ar bruņojumu, tādējādi pamudinot to sākt militāras avantūras.
Ziņu lente
0