Pasaulē

No Ukrainas palaists lādiņš sagrāvis robežkontroles punktu Rostovas apgabalā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasМина в Петровском районе Донецка
Мина в Петровском районе Донецка - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām nenoskaidrota parauga lādiņš no Ukrainas teritorijas trāpījis Krievijas Federālā drošības dienesta robežsardzes dienesta punktā Rostovas apgabalā.
Lādiņš no Ukrainas teritorijas trāpījis Krievijas Federālā drošības dienesta robežsardzes dienesta punktā Rostovas apgabalā, vēsta resors.
"21. februārī pl. 9:5- ar nenoskaidrota parauga lādiņu no Ukrainas teritorijas pilnībā sagrauts robežsardzes vienību dienesta punkts, kas atrodas aptuveni 150 metru attālumā no Krievijas un Ukrainas robežas," resora ziņojumu citēja RIA Novosti.
FDD informēja, ka cietušo nav, incidenta vietā strādā sapieri.
Pagājušajā nedēļā situācija uz saskarsmes līnijas Donbasā nopietni saasinājusies – Kijeva, ignorējot visas iepriekš panāktās vienošanās, savilkusi lielāko daļu armijas uz robežas ar Doņeckas un Luganskas tautas republikām un apšauda zemessargus, tostarp pielietojot aizliegtu tehniku.
UBS sarīkojuši vairākas diversijas DTR un LTR teritorijā: 18. februārī Doņeckā sprāga Tautas milicijas pārvaldes priekšnieka automašīna, tajā pašā dienā Luganskā norībēja divi sprādzieni pie gāzesvada.
Ņemot vērā Ukrainas iebrukuma draudus, Doņecka un Luganska evakuē sievietes, bērnus un sirmgalvjus uz Rostovas apgabalu, kā arī izsludināja vispārēju mobilizāciju.
Luganskā zem tilta, pa kuru tiek evakuēti pilsoņi, atrasts spridzeklis.
Konflikts Ukrainas austrumos ilgst jau astoņus gadus. Šajā laikā, saskaņā ar ANO informāciju, konfliktā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku, vēl apmēram 44 tūkstoši ievainoti. Krīzes deeskalācija tiek apspriesta kontaktu grupas sēdēs. Tās pamatā ņemti Minskas protokoli, kas paredz konstitucionālas reformas īstenošanu, uguns pārtraukšanu un smagā bruņojuma atvilkšanu no saskarsmes līnijas.
Kremlis un ĀM jau vairākkārt atzīmēja, ka ziņas par agresiju parādās ar mērķi paplašināt ārvalstu militārās vienības pie Krievijas robežām, kā arī paskaidroja: eskalācijas galvenais iemesls ir ASV un NATO darbības – tās piesūknē Ukrainu ar bruņojumu, tādējādi pamudinot to sākt militāras avantūras.
Ziņu lente
0