Latvijā

Rīgā top trešais metropoles koncepta "Lidl"

© Sputnik / Sergey MelkonovПосетители магазина Lidl изучают акционные товары
Посетители магазина Lidl изучают акционные товары - Sputnik Latvija, 1920, 20.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2023. gadā Rīgā tiks atvērts divstāvu "Lidl" ar sporta laukumu.
RĪGA, 20. februāris – Sputnik. "Lidl" preses dienestā ziņots, ka 2023. gadā Rīgā sāks darbu šī tīkla neparasta koncepta veikals, raksta Rus.tvnet.lv.
Veikals Kalnciema ielā 38 būs trešais metropoles koncepta "Lidl" veikals Rīgā. Tā būs divstāvu ēka ar sporta laukumu vairāk nekā 100 kvadrātmetru platībā un iekšpagalmu ar apstādījumu teritoriju, kas pārsniegs 1900 kvadrātmetru.
Pircēji Lidl veikalā - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2022
Baltijā
Aptauja: cik daudz Latvijas iedzīvotāju neizjūt inflācijas ietekmi
Veikala ēkas un iekšpagalma apzaļumošanas projektu izstrādāja SIA "Archab". Projekts vairākkārt tika pārstrādāts un uzlabots atbilstoši pilsētas plānošanas speciālistu, arhitektu un transporta satiksmes ekspertu ieteikumiem.
"Jaunceļamā būvapjoma koloristika veidota maksimāli nosvērta, bez liekiem akcentiem, tai pašā laikā mēģinot veidot nosvērtas un pārdomātas proporcijas fasāžu plakņu kārtojumā̄, ko garenfasādēs caurvij tā saucamā zāģzoba jumta silueta līnija, kas atgādina par teritorijas vēsturisko saikni ar bijušo ražošanas teritoriju, kas līdz ar jaunceļamo ēku iegūs jaunus vaibstus. Cienot zudušo ražošanas teritoriju, būvprojektā izmantotas piekārta dekoratīvā ķieģeļa fasādes ar ritmisku kārtojumu, uzirdinājumiem un iespiedumiem. Ņemot vērā pilsētbūvniecisko situāciju un apkārtnes prasības, šis projekts ir tālu attālinājies no "Lidl" veikala prototipa un veido absolūti unikālu ēku minētajos pilsētbūvniecības apstākļos," stāsta "SIA Archab" arhitekts Andris Bērziņš.
Lidl veikals Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 03.12.2021
Latvijā
Rīgā atklāts sešpadsmitais "Lidl" veikals Latvijā
Arhitekts arī paziņoja, ka tas nebūs tipisks "Lidl" veikals, bet gan unikāls pilsētbūvniecības paraugs.
"Lidl" ir vācu zemo cenu lielveikalu tīkls. Tas atvēris veikalus gandrīz visās Eiropas Savienības valstīs, pārstāvēts arī ASV, Lielbritānijā, Šveicē un Serbijā. Tirdzniecības punktu atklāšana Latvijā bija plānota 1998. gadā, taču ekonomiskās krīzes un problēmas lika biznesmeņiem atlikt termiņu.
Ziņu lente
0