Latvijā

Gobzemu ievēlēja par partijas "Katram un katrai" priekšsēdētāju

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Saeimas 2.septembra sēdeАлдис Гобземс во время первого очного заседания Сейма, 2 сентября 2021 года
Алдис Гобземс во время первого очного заседания Сейма, 2 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 20.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alda Gobzema partija ar nosaukumu "Likums un kārtība" pārtapa par "Katram un katrai".
RĪGA, 20. februāris – Sputnik. Saeimas deputāta Alda Gobzema plāns pārdēvēt partiju "Likums un kārtība" īstenojies, raksta Mixnews.lv.
Sestdien, 19. februārī, partijas biedru attālinātā kopsapulcē tika nolemts mainīt tās nosaukumu uz "Katram un katrai".
Pats Gobzems tika ievēlēts par partijas priekšsēdētāju. Viņš bija vienīgais pretendents šīm amatam. Par viņu nobalsoja 115 no 116 kopsapulces dalībniekiem.
Gobzems izteica pateicību partijas biedriem un solīja darīt "visu iespējamo, lai cilvēki vēlētos dzīvot un atgriezties Latvijā, audzināt bērnus Latvijā". Proti, viņš apsolīja darīt visu katram un katrai.
Pārdēvētās partijas valdes priekšsēdētājam vairs nebūs līdzpriekšsēdētāju. Partijas vārdā paraksta tiesības būs valdes priekšsēdētājam vai diviem valdes locekļiem kopā. Savukārt partijas valdē 12 locekļu vietā tagad būs 11. Statūtos noteiktais pilnvaru termiņš būs divi gadi.
Par valdes locekļiem ievēlēja Saeimas deputāti Karinu Sprūdi, VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) bijušo valdes locekli Aivaru Strakšu pret kuru prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu, bijušo Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Igoru Prelatovu, bijušo Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektori Solvitu Zvidriņu, kuru atbrīvoja no amata, pārmetot sliktu VZD pārvaldību, kā arī Oskaru Ozoliņu.
Акция протеста в Риге, организованная Алдисом Гобземсом, 13 декабря 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 16.12.2021
Latvijā
"Esam iespiestā situācijā": Ruks par ierosināto procesu skaitu pēc Gobzema akcijas
Tiek atzīmēts, ka pērn partijas ieņēmumi bijuši 55 238 eiro, bet izdevumi - 58 794 eiro. Ziedojumos pērn partija saņēmusi 39 372 eiro.
Gobzems jau ziņoja, ka par partijas simbolu kļūs "degoša, karsta un aizrautīga sirds", bet tās svarīgākais princips būs stipras ģimenes, kas veido stipru tautu, turklāt partija apvienos dažādu tautību un sabiedrības slāņu pārstāvjus kopīgu mērķu īstenošanā.
Ziņu lente
0