Baltijā

Igaunijas prezidents pamielojās Ukrainas restorānā Kijevas atbalstam

© Sputnik Meedia / Илона УстиноваПрезидент Эстонии Алар Карис
Президент Эстонии Алар Карис - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādījās, ka Igaunijas līderim Alaram Karisam īpaši iegaršojās biezpiena plācenīši.
RĪGA, 19. februāris — Sputnik. Igaunijas prezidents Alars Karis apmeklēja Ukrainas restorānu Tallinā, tādējādi atbalstot Kijevu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vietējiem medijiem.
Iepriekš Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa aicināja ikvienu valsts iedzīvotāju, iestādi vai uzņēmumu padomāt, ko viņi varētu paveikt Ukrainas atbalstam, "ja krīze pārtaps militārajā uzbrukumā, kas varētu skart visus". Baumu fonā par Krievijas iebrukumu Ukrainā igauņu publiskās personas sekoja premjerministres aicinājumam.
Viens no pirmajiem bija valsts prezidents Alars Karis, viņš apmeklēja ukraiņu restorānu "Hutorok". Valsts vadītājam pasniedza skābētus dārzeņus, vareņikus ar dažādiem pildījumiem, kartupeļu pankūkas. Īpaši viņam iegaršojās biezpiena plācenīši.
Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Baltijas valstis izteikušas vēlmi piegādāt Ukrainai letālo un neletālo bruņojumu. Latvija un Lietuva ar ASV atļauju sūtīs uz Ukrainu pretgaisa aizsardzības raķešu iekārtas "Stinger", kā arī sausās ēdiena devas un individuālo ekipējumu.
Savukārt Igaunija plāno nosūtīt prettanku raķešu sistēmas "Javelin", bet Lietuva varētu nosūtīt Ukrainai portatīvos termovizorus, apmēram 24 iekārtas par kopsummu 342 tūkstošu eiro apmērā.
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības Sabiedroto apņēmība - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2022
Baltijā
"Krievi nav gatavi": Igaunijas izlūkdienests atlicis "uzbrukumu" Ukrainai
Kopš 2014. gada Ziemeļatlantijas alianses valstis ar ASV priekšgalā sarūpē Ukrainai līdzekļus karam un trenē armiju – tas ir tiešs Minskas protokolu pārkāpums, turklāt kaitē miermīlīgai konflikta noregulēšanai Donbasā. Līdztekus amerikāņiem militāros līdzekļus miljardiem dolāru apmērā piegādā arī Lielbritānija, Kanāda, Francija, Polija, Turcija, Lietuva, Čehija, Bulgārija, Rumānija, Igaunija.
Pēdējos mēnešos rietumvalstu mediji stāsta, ka Krievija gatavojot "uzbrukumu" Ukrainai, un draud ar stingriem ierobežojumiem. Maskava tamlīdzīgus pārmetumus atspēko. Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins norādīja, ka ziņas par "iebrukumu" ir ASV Valsts departamenta ļaunprātīga propaganda. Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka Krievija nekad nav apdraudējusi ukraiņu tautu. Pie tam arī Kijeva nenovēro priekšnoteikumus konflikta eskalācijai. Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis konstatēja, ka spriedze tiek palielināta mākslīgi un negatīvi ietekmē republikas ekonomiku.
Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) dibinātājs un bijušais valsts iekšlietu ministrs Marts Helme - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2022
Baltijā
Igauņu politiķis: Krievijas un NATO strīdā Igaunijai jāaizmirst "Rietumu solidaritāte"
Ziņu lente
0