Politika

Vladimirs Putins: pārrunas ar Šolcu aizritēja lietišķā atmosfērā

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclers Olafu Šolcs
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclers Olafu Šolcs  - Sputnik Latvija, 1920, 16.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja, ka pārrunas ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu valdīja lietišķa atmosfēra.
RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārrunas ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu bija lietišķas un saturīgas, pastāstīja KF valsts vadītājs preses konferencē pēc pārrunām.
Abu valstu vadītāju saruna ilga vairāk nekā trīs stundas.
Vācijas kanclers Olafs Šolcs - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2022
Politika
Mēs gribam mieru: Šolcs biedē Krieviju ar "nopietnām sekām"
"Šīsdienas pārrunās, kas aizritēja lietišķā atmosfērā, mēs detalizēti apspriedām virkni jautājumu divpusējās attiecībās un to attiecību perspektīvas. Protams, īpašu uzmanību mēs veltījām aktuālākajām starptautiskās dienas kārtības jautājumiem," Putina teikto citēja RIA Novosti.
Krievijas prezidents atgādināja, ka uzskata Vāciju par vienu no galvenajiem Krievijas partneriem. Viņa ieskatā, Šolcs noskaņots turpināt pragmatiskus un savstarpēji izdevīgu sadarbību ar Maskavu. Pārsvarā tas skar ekonomiskos sakarus.
Pārrunās augstākajā līmenī tika apspriesti Krievijas ierosinājumi drošības garantiju jautājumā. Putins norādīja, ka ASV un NATO atbildēs ir aspekti, ko Maskava ir gatava apspriest. Cita starpā tie skar līgumus par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju un militāro pārskatāmību.
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2022
Krievijā
Krievijas ĀM par kolektīvo atbildi drošības jautājumā: necieņa un nepieklājība
"Krievija nevar ignorēt to, kā Savienotās Valstis un Ziemeļatlantijas alianse visnotaļ patvaļīgi un savā labā traktē vienlīdzīgās un nedalāmās drošības galvenos principus, kas fiksēti vairākos visas Eiropas dokumentos," konstatēja Krievijas prezidents.
Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, valsts vadītājs uzsvēra: Krievija nevēlas karu, un, kā teica Šolcs, "viņa paaudzes cilvēki ar grūtībām iztēlojas kaut kādu karu Eiropā". Vienlaikus viņš atgādināja par karu Eiropā, ko sāka NATO – uzlidojumus Dienvidslāvijai. Ukrainas kontekstā Putins uzsvēra, ka valstī vērojami cilvēktiesību masveida pārkāpumi, likuma līmenī nostiprināta krievvalodīgo iedzīvotāju diskriminācija, bet Donbasā notiek īsts genocīds.
Arī Olafs Šolcs atklāja, kādu iespaidu atstājušas pārrunas ar Putinu.
Sarunas ilgums ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ir laba zīme, pēc tikšanās Kremlī vācu presei paziņoja Vācijas kanclers.
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Viedoklis
"Viss ir piepildījies": par ko Vladimirs Putins brīdināja pirms 15 gadiem
Viņa runu translēja vācu telekanāls N24.
"Mēs ilgi runājām ar prezidentu Putinu, mēs nepalaidām garām nevienu tēmu, ne sarežģītu, ne vienkāršu. Kultūras jautājumi, ekonomiskie jautājumi. Protams, daudzas tēmas Eiropas drošības un Ukrainas aspektā. Tas, ka mēs tik ilgi sarunājāmies viens ar otru, ir laba zīme," teica Vācijas kanclers.
"Es jau stāstīju, ka tā bija ļoti intensīva saruna, kā arī uzticības pilna saruna," teica Šolcs un piebilda, ka abi valstu vadītāji "sarunājušies draudzīgā atmosfērā, bet jautājumos, kuros mūsu viedokļi atšķiras, ritēja intensīva diskusija".
Ziņu lente
0