Baltijā

Igauņu zemessargi "iekarojuši" ekvatoru un domā par Mēnesi

© Facebook / Kaitseliidu Tallinna malev Kaitseliit un Igaunijas policijas kopīgās mācības
 Kaitseliit un Igaunijas policijas kopīgās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 16.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militarizētā Igaunijas Aizsardzības savienība paziņoja, ka sākta vērienīga sporta kampaņa ar mērķi uzlabot tās locekļu fizisko formu. Ko iecerējuši igauņu brīvprātīgie?
RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Trīs mēnešu laikā uz slēpēm, kājām un velosipēda pārvarēt maršrutu, kas līdzinās attālumam no Zemes līdz Mēnesim saviem brīvprātīgajiem piedāvā igauņu Kaitseliit (Aizsardzības savienība), portālā Sputnik Meedia stāsta Alans Hantsoms.
Militarizētā brīvprātīgo apvienība, kas iekļauta Igaunijas Aizsardzības ministrijas struktūrā, organizējusi jauno sporta kampaņu par godu amerikāņu astronauta Nila Armstronga izkāpšanas uz Mēness 53. gadadienai. Saskaņā ar NASA oficiālo versiju, notikums, par kura realitāti šaubās pat daudzi amerikāņi, esot noticis 1969. gada 21. jūlijā.
Militārās mācības Igaunijā, 2019. gads - Sputnik Latvija, 1920, 31.01.2022
Baltijā
Fantastiska kauju pieredze ziemā: Igaunijā sākušies NATO manevri "Winter Camp"
Reģistrētajiem kampaņas dalībniekiem trīs mēnešu laikā kopumā jāpārvar 356 410 kilometri: uz slēpēm februārī, noskriet vai nosoļo maijā un ar velosipēdu – augustā. Mēģinājumi krāpties un "uzskrūvēt" sev kilometrus, piemēram, automašīnā, tikšot sodīti ar soda distanci vai diskvalifikāciju.
Akcijā aicināti iesaistīties visi Kaitseliit locekļi, arī no sieviešu ("Sieviešu mājas aizsardzība"), jauniešu ("Jaunie ērgļi") un meiteņu ("Mājas meitas") filiālēm.
Patlaban Igaunijas Aizsardzības savienības struktūrvienību brīvprātīgo skaits sastāda apmēram 26 tūkstošus. Viņu vidū 16 tūkstoši ir pieauguši bruņoti vīrieši. Kaitseliit dalības maksa sastāda 1 eiro gadā.
Добровольцы Кайтселийта на зимних учениях - Sputnik Latvija, 1920, 16.02.2022
Igauņu zemessargi

15 dienās apkārt zemeslodei uz slēpēm

Sputnik Meedia jau stāstīja, ka pērn Kaitseliit ziņoja par citas sporta kampaņas sekmīgu noslēgumu – tās ietvaros savienības locekļi 15 dienu laikā ar slēpēm pārvarēja maršrutu, kas līdzinās Zemes ekvatora garumam (40 075 kilometri).
Pati Aizsardzības savienība apgalvo, ka igauņi masveidā apguvuši slēpošanas mākslu tikai pirms Otrā pasaules kara pēc Kaitseliit iniciatīvas. Republikāniskie slēpju pārgājieni, ko tā organizēja pagājušā gadsimta 30. gados pirms kara, it kā esot veicinājuši igauņu nacionālā sporta - slēpošanas attīstību.
Военнослужащие Управления кибервойск Эстонии на полевых учениях - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
Igauņu kiberkareivjiem atņem datorus un sūta izdzīvot lauka nometnē
Ziņu lente
0