Pasaulē

Amerikāņu forumā izcēlies strīds par PSRS ieguldījumu nacistu sakāvē

© Sputnik / Peter Bernstein / Pāriet pie mediju bankasPadomju karavīri atbrīvotāji Berlīnē, 1945. gads
Padomju karavīri atbrīvotāji Berlīnē, 1945. gads - Sputnik Latvija, 1920, 16.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu interneta foruma Reddit lasītāji paziņoja, ka PSRS ieguldījums nacistiskās Vācijas sakāvē ir nenovērtējams.
RĪGA, 16. februāris - Sputnik. Amerikāņu interneta foruma Reddit lasītāji sastrīdējās par to, cik liels bijis PSRS ieguldījums nacisma sagrāvē Otrā pasaules kara gados, pastāstīja RIA Novosti.
Diskusiju izraisīja publikācija par aptaujas rezultātiem ASV, Francijā, Lielbritānijā un Vācijā par to, kuras valsts ieguldījums nacistu sagrāvē izrādījies izšķirošais. Izrādījās, ka lielākā daļa francūžu, amerikāņu un vāciešu par izšķirošo nosaukuši ASV ieguldījumu, savukārt briti – savējo.
Ādolfs Hitlers  - Sputnik Latvija, 1920, 04.01.2022
Viedoklis
Alta atklāja: kā PSRS uzzināja par Hitlera plāniem sākt karu
"Es esmu amerikānis, taču teikšu, ka PSRS. Austrumu fronte – tā bija īsta elle. Rietumu frontē tik liela skaita brāļu kapu nebija," atzīmēja lasītājs ConventionalWisdumb.
"Esmu vācietis un domāju, ka reālajās cīņās visvairāk paveica PSRS," iepriekšējo komentētāju atbalstīja Azaghal1988.
"Esmu brits, taču teikšu, - krievi. Nekur nekaroja tik nežēlīgi kā Austrumu frontē. Var teikt, tas bija pavisam cits karš," paziņoja Jadeskye7.
"Tikai PSRS, nevis Krievija. Bez pārējām republikām viņi nebūtu tikuši galā," precizēja MaritimeMonkey.
Protams, daļa komentētāju pauda citu viedokli.
Vācu armijas karavīri padodas gūstā pēc kaujas pie Maskavas  - Sputnik Latvija, 1920, 09.12.2021
Viedoklis
Vācijā skaidro, kāpēc nav pieticis spēku uzvarēt krievus
"Ja ASV nebūtu atklājušas Rietumu fronti, Vācija būtu sakoncentrējusi spēkus Austrumu frontē. Pie tam Padomju Savienība saņēma sabiedroto piegādes. Tātad nav droši zināms, vai galveno ieguldījumu devusi PSRS," savas domas pauda Wtfwurst.
"Es uzskatu, ka ir argumenti par labu britiem un bijušajai Britānijas impērijai, - ja viņi nebūtu noturējušies pret vāciešiem pašā kara sākumā, viss būtu beidzies pavisam citādi. Ir arī par labu krieviem, ņemot vērā viņu briesmīgos zaudējumus un milzīgos upurus. Ir par labu amerikāņiem – par viņu dzīvībām un rūpniecības spēku," pieņēmumu izteica bcarter3.
PSRS ieguldījums uzvarā pār hitlerisko Vāciju Otrajā pasaules karā veidoja vismaz 75% no sabiedroto spēku kopējām pūlēm, kas cīnījās pret Trešā reiha armijām – par to liecina aprēķini, ko Padomju Savienībā 1945. gada sākumā veica tālaika Ārlietu Tautas komisariāta aizbildnībā.
Rakstu pilnā apjomā pārpublicēja portāls InoSMI.
Председатель СССР Иосиф Сталин, президент США Франклин Рузвельт и премьер-министр Великобритании Уинстон Черчилль на Тегеранской конференции, 1943 год - Sputnik Latvija, 1920, 29.11.2021
Pasaulē
"Teherāna 43": ko pasaulei deva Staļina, Čērčila un Rūzvelta tikšanās
Ziņu lente
0