Pasaulē

Baltkrievijas militārās mācības neprasa apziņojumus atbilstoši Vīnes līgumam

© Sputnik / Anton Balashov / Pāriet pie mediju bankasKara lidotāju sacensības
Kara lidotāju sacensības  - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas armija nav organizējusi pasākumus, par ko vajadzētu informēt Vīnes dokumenta dalībvalstis.
RĪGA, 15. februāris – Sputnik. Baltkrievijas valdība neīsteno militāro darbību, par ko nāktos sniegt savlaicīgu informāciju saskaņā ar Vīnes līgumu, informēja valsts pastāvīgais pārstāvis EDSO Andrejs Dapkuns, vēsta RIA Novosti.
"Mēs vēlreiz norādām, ka Baltkrievija neīsteno nekādu būtisku militāro darbību, kas prasītu savlaicīgus paziņojumus, un neuzskata, ka Vīnes dokumenta mehānisma pielietojums būtu attaisnots," teica Dapkuns.
Krievijas un Baltkrievijas mācības Sabiedroto apņēmība 2022 - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2022
Baltijā
Baltijas valstis ieinteresējušās par Krievijas un Baltkrievijas mācībām
Baltkrievijas delegācija uzsvēra, ka valsts veikusi virkni nopietnu pasākumu, lai uzlabotu valstī patlaban notiekošo Baltkrievijas un Krievijas kopīgo militāro mācību "Sabiedroto apņēmība 2022" pārskatāmību.
"Mācību novērošanai tika uzaicināti Lietuvas un Latvijas pārstāvji, kā arī Baltkrievijas Aizsardzības ministrijā akreditētie militārie atašeji. Mēs nesaņēmām atbildi uz šo ielūgumu, ko nosūtījām kā labas gribas žestu," atzīmēts paziņojumā.
Vīnes dokuments pieņemts 2011. gadā un apvieno visas 57 EDSO dalībvalstis. Valstu pienākums ir ik gadus sniegt informāciju par bruņotajiem spēkiem, militāro budžetu utt. Dokuments dāvā iespējas organizēt konsultācijas sakarā ar "neparastu militāro darbību" un par bīstamiem militāriem incidentiem. Pie tam dokuments ļauj visām EDSO dalībvalstīm organizēt inspekcijas citu valstu teritorijā.
Krievijas un Baltkrievijas kopīgās mācības "Sabiedroto apņēmība 2022" ir Sabiedrotās valsts reaģēšanas spēku pārbaudes elements. Tās turpinās no 10. līdz 20. februārim un ietver kopīgus pasākumus ar mērķi atvairīt ārējo agresiju. Iepriekš radio Sputnik pastāstīja, ka Krievija atteikusies no dalības EDSO sēdē, ko sasauca Baltijas valstis.
Mācības Sabiedroto apņēmība 2022 - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Video
Mācības "Sabiedroto apņēmība 2022": Krievija un Baltkrievija atvēsinās NATO karstgalvjus
Ziņu lente
0