Pasaulē

National Interest: Ukraina pataisa trakas ASV

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasФлаги США и Украины
Флаги США и Украины - Sputnik Latvija, 1920, 14.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV izlūkošana izdomāja karu Ukrainā "Ziemeļu straumes 2" dēļ, raksta izdevums.
RĪGA, 14. februāris — Sputnik. ASV kurina histēriju ap "karu" ar Krieviju, lai apturētu "Ziemeļu straumi 2", raksta Kolorādo koledžas politoloģijas profesors Deivids Hendriksons savā rakstā "Kāpēc Vašingtona zaudējusi prātu Ukrainas dēļ", ziņo RIA Novosti. Raksts publicēts "National Interest" vietnē.
Publikācijas autors izteicis pieņēmumu, ka amerikāņu varas iestādes jau no paša sākuma diez vai ticēja, ka iespējams bruņots konflikts, vienkārši izmantoja ārpolitisku situāciju savtīgajos nolūkos.
"Nevar noliegt faktu, ka bailes no kara, ko sacēluši plašsaziņas līdzekļi, savus pienākumus cītīgi pildot, devušas lielas priekšrocības vanagiem. Tie, kuri bija ieinteresēti SDG pārdošanā, panākuši nozīmīgu progresu gāzes vada "Ziemeļu straume 2" atklāšanas nepieļaušanas kampaņā," uzskata Hendriksons.
Viņš precizēja, ka ieroču nodošana Ukrainai apmierinājusi ASV militāri rūpnieciskā kompleksa intereses, bet anti-Krievijas koalīcija ieguva no kongresa juridiskas pilnvaras attiecību pārtraukšanai ar Maskavu.
Tāpat Hendriksons paudis viedokli, ka nekāda bruņota konflikta nebūšot.
"Karš, ko izdomāja amerikāņu izlūkdienests, tās ir tīras blēņas," raksta profesors
Pēdējos mēnešos spriedze Krievijas un rietumvalstu attiecībās aizvien pieaug. Vašingtona un Brisele apsūdz Maskavu par gatavošanos "iebrukumam" Ukraina un šajā fonā pastiprina klātbūtni Austrumeiropā.
Krievija tamlīdzīgas pretenzijas atspēko un atgādina, ka Kijeva nepilda Minskas protokolus: Ukrainas režīms savilcis pusi armijas pie saskarsmes līnijas un apšauda zemessargus ar protokolos aizliegtu bruņojumu.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2022
Pasaulē
Briti lūdz Baidenu atlikt Krievijas "uzbrukumu" Ukrainai
Krievijas ĀM ne vienu vien reizi jau norādījusi, ka ziņas par "agresiju" parādās ar mērķi audzēt ārvalstu grupējumu pie Krievijas robežām, kā arī paskaidroja: situācijas eskalācijas galvenais iemesls ir ASV un NATO soļi – tās piegādā Ukrainai bruņojumu un mudina to sākt militāras avantūras.
Pērnā gada nogalē Krievija nodeva ASV un to sabiedrotajiem līgumu projektus drošības garantiju jautājumā. Galvenā prasība tajos – atteikšanās no NATO paplašināšanas uz austrumiem, taču Rietumi to savās atbildēs ignorējuši.
Ziņu lente
0