Vaļijevas trenere reaģēja uz skandālu ar daiļslidotājas dopinga provi

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas daiļslidotāja Kamila Vaļijeva un viņas trenere Eteri Tutberidze
Krievijas daiļslidotāja Kamila Vaļijeva un viņas trenere Eteri Tutberidze - Sputnik Latvija, 1920, 12.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Starptautiskā Testēšanas aģentūra (ITA) informēja, ka 25. decembrī ņemtajā daiļslidotājas Vaļijevas analīžu paraugā atklāts kardioloģiskais preparāts trimetazidīns.
RĪGA, 12. februāris - Sputnik. Krievijas daiļslidotāja Kamila Vaļijeva ir "tīra un nevainīga", un tas nav jāpierāda, paziņoja viņas trenere Eteri Tutberidze, vēsta Radio Sputnik.
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 16.06.2018
Viedoklis
ASV vēl ir par maz: Amerika lems, kas lietojis dopingu, kas – ne
Iepriekš Starptautiskā Testēšanas aģentūra (ITA) informēja, ka 25. decembrī ņemtajā daiļslidotājas Vaļijevas analīžu paraugā atklāts kardioloģiskais preparāts trimetazidīns.
Pēc tam Krievijas antidopinga aģentūra uz laiku atstādināja sportisti no sacensībām un treniņiem, taču 9. februārī pagaidu diskvalifikācija tika atcelta.
Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) apstrīdēs šo lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā.
Analīžu pārbaudes laiks rada jautājumus: tests tika veikts 25. decembrī, bet rezultāts kļuva zināms tikai 7. februārī.
"Izveidojas ļoti pretrunīga un sarežģīta situācija. Ļoti daudz jautājumu un ļoti maz atbilžu. Gribu uzsvērt, ka mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka Kamila ir nevainīga un tīra. Un mums tā nav teorēma, bet aksioma, kas nav jāpierāda. Es saprotu, ka pastāv kāds rīcības protokols, ko nevar ignorēt. Nekādā gadījumā neesam pametuši mūsu sportisti," Tutberidzes teikto citē "Pirmais kanāls".
Viņa uzsvēra, ka "nav skaidrs, kāpēc sportiste ar apšaubāmu dopingu no 25. decembra tika pielaista Olimpiskajām spēlēm".
Pēc Tutberidzes domām, tas esot "vai nu liktenīga apstākļu sakritība, vai ļoti labi pārdomāts plāns."
Серена Уильямс - Sputnik Latvija, 1920, 14.09.2016
WADA atļāvusi māsām Viljamsām lietot dopingu
"Tagad visa mūsu komanda gaida lēmumu attiecībā uz Kamilu Vaļijevu. Mēs izvairāmies no jebkādiem izteikumiem, lai nepārkāptu vai nenodarītu pāri. Es nezinu, kas un ko lemj. Mēs ļoti ceram, ka taisnīgums ņems virsroku," piebilda Vaļijevas trenere.
Iepriekš tika ziņots, ka MOK apsveica Krievijas antidopinga aģentūras lēmumu uzsākt izmeklēšanu attiecībā uz Vaļijevas aprindām.
Ziņu lente
0