Pasaulē

NI ģenerāldirektors prognozēja Krievijas atbildi Ukrainas agresijas apstākļos

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasУчения "Рельеф-2017" в Забайкальском крае
Учения Рельеф-2017 в Забайкальском крае - Sputnik Latvija, 1920, 10.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
National Interest ģenerāldirektors prognozēja: Krievija neuzbruks Ukrainai, taču atbilde būs skaidra un apņēmīga.
RĪGA, 10. februāris — Sputnik. Amerikāņu žurnāla "National Interest" izdevējs un ģenerāldirektors Dmitrijs Saimss pastāstīja, kāds, pēc viņa domām, ir hipotētiskā bruņotā konflikta vienīgais iespējamais scenārijs Ukrainā, vēsta RIA Novosti.
Politologs precizēja, ka decembrī sarunājies ar dažādiem vārdā nenosauktiem Krievijas politiskās elites pārstāvjiem, kuri apliecinājuši – Maskava nelolo nekādus agresīvus plānus.
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2022
Krievijā
Kremlis novērtēja ASV lēmumu pārvietot bruņotos spēkus uz Eiropu
"Ne reizi nedzirdēju, ka būtu pieminēta liela Krievijas iebrukuma iespēja tikai tāpēc, ka nebija apmierinātas Maskavas prasības par atteikšanos no NATO paplašināšanas un alianses pastiprināšanās Austrumeiropā. Visi sarunbiedri Maskavā tādu iespēju noliedz," uzsvēra Dmitrijs Saimss.
Pie tam raksta autors norādīja, ka Krievija ir noskaņota apņēmīgi atbildēt, ja pret to tiks vērsta agresija.
"Ja Krievijai uzbruks, tā nesvārstoties dos apņēmīgu atbildi," secināja žurnāla ģenerāldirektors.
Pēdējos mēnešos spriedze Krievijas un rietumvalstu attiecībās aizvien pieaug. Vašingtona un Brisele apsūdz Maskavu par gatavošanos "iebrukumam" Ukraina un šajā fonā pastiprina klātbūtni Austrumeiropā.
Krievija tamlīdzīgas pretenzijas atspēko un atgādina, ka Kijeva nepilda Minskas protokolus: Ukrainas režīms savilcis pusi armijas pie saskarsmes līnijas un apšauda zemessargus ar protokolos aizliegtu bruņojumu.
ASV uzpūtīs kara liesmas ar svešām rokām: politologs par Eiropas drūmo nākotni - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2022
Video
ASV uzpūtīs kara liesmas ar svešām rokām: politologs par Eiropas drūmo nākotni
Krievijas ĀM ne vienu vien reizi jau norādījusi, ka ziņas par "agresiju" parādās ar mērķi audzēt ārvalstu grupējumu pie Krievijas robežām, kā arī paskaidroja: situācijas eskalācijas galvenais iemesls ir ASV un NATO soļi – tās piegādā Ukrainai bruņojumu un mudina to sākt militāras avantūras.
Pērnā gada nogalē Krievija nodeva ASV un to sabiedrotajiem līgumu projektus drošības garantiju jautājumā. Galvenā prasība tajos – atteikšanās no NATO paplašināšanas uz austrumiem, taču Rietumi to savās atbildēs ignorējuši.
Ziņu lente
0