Video

Atkal spekulācijas? Ko Rietumos stāsta par mācībām "Sabiedroto apņēmība 2022"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par kādiem īpašiem draudiem Baltkrievijai runā rietumvalstu politiķi Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību kontekstā un kādu scenāriju visbiežāk izspēlē Rietumu mediji?
Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību"Sabiedroto apņēmība 2022" ietvaros tiek izvērsta vienota bruņoto spēku vadības sistēma. Krievijas spēki jau dislocēti poligonos Baltkrievijā, militārie speciālisti izveidojuši videosakarus vadībai reālā laika režīmā.
Karavīri nomaskējuši vadības punktus un militāro tehniku, aizsardzību no nosacītā pretinieka gaisa uzbrukuma nodrošina PGA vienības, kas sākušas kaujas dežūru.
"Man zvana no Vācijas, Polijas, Baltijas, arī no Baltkrievijas un vaicā – mēs taču radām draudus Baltkrievijai ar to, ka Putins sūta šurp karaspēkus? Atbildu: nomierinieties, padomājiet loģiski. Baltijas valstīs ir ārvalstu spēki? Jā, ir. Polijā ir. Rumānijā ir. Bulgārijā. Kāpēc celt traci, ja visas šīs valstis, kurās ir gan ASV militārā tehnika, gan grupējumi, arī trāpīsies pa rokai Krievijai, ja uzbruks Baltkrievijai vai Krievijai? Piemēram, Vācija nez kāpēc negaudo, lai arī tur ir ne tikai amerikāņu spēki, bet arī kodolbumbas," teica izdevuma "Komsomoļskaja pravda" militārais analītiķis, pulkvedis Viktors Baraņecs.
Pēc eksperta domām, galvenais jautājums nav par Rietumu oponentu lētajām spekulācijām par gaidāmajām mācībām. "Jādomā par lielākām lietām: Sabiedrotās valsts radīšana, mūsu bruņoto spēku apvienošana garantē, ka Baltkrievijai neviens neuzbruks," uzsvēra Baraņecs.
"Mēs esam sabiedrotie, un krievu brālis droši aizsargā Baltkrieviju – Krievijai ir ne tikai tanki, lielgabali, lidmašīnas, bet arī tāds Rietumiem kutelīgs ierocis – kodolbruņojums. Mēs ar jums vēl pastāvam, un mums ļauts radīt Sabiedroto valsti tāpēc, ka Krievijai ir ļoti nopietns kodolzobens un kodolvairogs, un tas vienlīdz plešas gan pār Krieviju, gan pār Baltkrieviju," norādīja Baraņecs.
Ziņu lente
0