Pasaulē

Pat līķus saskaitījuši: Rietumi ķepina jaunus melus par Krievijas "iebrukumu"

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un Baltkrievijas militārās mācības
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu mediji izdomā aizvien jaunus apokaliptiskus scenārijus Krievijas karam ar Ukrainu. Tagad viņi pat lēš iespējamo upuru skaitu abās konflikta pusēs.
RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Starptautiskā ziņu aģentūra Reuters, atsaucoties uz diviem anonīmiem ierēdņiem ASV valdībā, stāsta par iespējamiem "milzīgiem upuriem" militāra konflikta gadījumā Ukrainā, stāsta Sputnik Meedia.
Saskaņā ar Reuters avotu datiem, Ukrainas Bruņotie spēki var zaudēt no 5 līdz 25 tūkstošus cilvēku, civiliedzīvotāju vidū prognozē 25-50 tūkstošus upuru. Iespējamie zaudējumi Krievijas pusē varot sastādīt no 3 līdz 10 tūkstošiem cilvēku.
Ukrainas BS karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Pasaulē
Luganska brīdina: Ukraina gatavo inscenētus sižetus par Krievijas uzbrukumu
Tāpat prognozēts, ka Krievijas "iebrukums" Ukrainā radīs jaunu migrācijas krīzi Eiropā. "Vašingtonā uzskata, ka pilna mēroga iebrukums izprovocēs miljoniem bēgļu un iekšējo pārvietoto personu bēgšanu uz Eiropu," stāsta Reuters.

Jaunas nostādnes

Zīmīgi, ka aģentūras sarunbiedri nosaukuši arī jaunus iebrukuma termiņus – no 15. februāra. Kāpēc tieši 15. februāris? Amatpersonas uzskata, ka no šīs dienas un līdz marta beigām esot sagaidāms "zemes sasaluma apogejs", kas ļaušot Krievijas militārajai tehnikai pārvietoties bezceļa apstākļos.
Iepriekš Sputnik Meedia jau pastāstīja, ka 4. februāra naktī amerikāņu ziņu aģentūra Bloomberg publicēja ziņu par to, ka sācies Krievijas "iebrukums" Ukrainā. Mazliet vēlāk ziņa no vietnes pazuda, aģentūra atvainojās un paziņoja: tā bijusi "kļūda" un tās apstākļi tiek noskaidroti.
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot amerikāņu izdevuma provokatīvās darbības, konstatēja, ka arī iepriekš Bloomberg jau publicējusi melus par Krieviju un Ukrainu.
Выступление Б. Джонсона по итогам выборов в Великобритании - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2022
Viedoklis
Kāpēc Borisam Džonsonam vajadzīgs karš ar Krieviju
"Daudzkārt esam novērojuši, kā rietumnieki bojā Olimpiskās spēles. Taču tagadējos izgājienus izdomājuši īsti morāli kropļi, gatavi uz visu," Zaharova konstatēja savā kanālā Telegram.
Viņa atgādināja, ka pirms divām nedēļām Bloomberg jau publicēja melus par tā saucamo Krievijas un Ķīnas vienošanos – ziņoja, ka ĶTR līderis Sji Dziņpins it kā esot piezvanījis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un palūdzis "neuzbrukt" Ukrainai Olimpisko spēļu laikā Pekinā.

Jauns termins – "Bloomberg-news"

Uz Bloomberg "kļūdu" reaģēja arī Kremlis. KF prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka tagad terminu "fake news" var nomainīt pret "Bloomberg-news".
Viņš konstatēja – tas teicami ilustrē, cik bīstama ir situācija, ko provocē bezgalīgi agresīvi paziņojumi, kas skan no Vašingtonas, no Londonas un citām Eiropask valstu galvaspilsētām.
"Tas ilustrē, kādas sekas var radīt ārkārtējas spriedzes atmosfēra, kas tagad izveidojusies mūsu Eiropas kontrahentu agresīvo darbību dēļ. Šķiet, tas lieliski ilustrē arī to, kā tamlīdzīgi paziņojumi var novest pie nelabojamām sekām," viņš teica.
Украинский солдат на линии разграничения с Донецкой областью - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Viedoklis
"Lūdzu visus nomierināties". Kas saņēmis Ukrainu ķīlniekos
ANO ģenerālsekretāra oficiālā pārstāvja vietnieks Farhans Haks, komentējot incidentu ar rakstu Bloomberg, paziņoja, ka saspringtās politiskās situācijas apstākļos visām pusēm ir jāsaglabā miers.
"Mēs uzskatām, ka visām pusēm jāizvairās no jebkādām darbībām un retorikas, kas var novest pie situācijas eskalācijas," viņš uzsvēra.
Krievija ne vienu vien reizi atspēkojusi Rietumu un Ukrainas apsūdzības par "agresīvām darbībām", norādot, ka nevienu neapdraud un neplāno nekādus uzbrukumus, turklāt Rietumu pasakas par Krievijas draudiem tiek izmantotas, lai dislocētu pie Krievijas robežām lielāku skaitu NATO militārās tehnikas.
Ziņu lente
0