Politika

Kremlis noliedza FT publikāciju par Putina un Makrona "darījumu"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном - Sputnik Latvija, 1920, 09.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka "Financial Times" ziņas par Putina un Makrona "darījumu" Ukrainas aspektā ir nepatiesas.
RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Kremlis noliedza izdevuma "Financial Times" publicēto informāciju par Vladimira Putina un Emanuela Makrona "darījumu" Ukrainas jautājumā, vēsta RIA Novosti.
7. februārī notika piecas stundas ilgā Krievijas un Francijas valstu vadītāju saruna. Centrālā tēma tajā bija drošības problēmas kontinentā. Pēc tam FT nāca klajā ar materiālu par to, ka prezidenti vienojušies par pasākumu kompleksu situācijas deeskalācijai Austrumeiropā. Cita starpā, prese ziņoja, abu valstu līderi esot vienojušies par Krievijas karavīru izvešanu no Baltkrievijas pēc mācību noslēguma.
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2022
Viedoklis
Krievijas un Baltkrievijas militārā sadarbība: ja līdīs, dabūs pa ādu
"Maskava un Parīze nevarēja noslēgt nekādu darījumu. Tas ir vienkārši neiespējami, jo Francija ir gan ES dalībvalsts, gan ES priekšsēdētājvalsts. Francija ir arī NATO locekle, kurā Francijai līdera vieta nepieder. (..) Tāpēc avīze vienkārši sniedza nepareizu informāciju," komentēja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
Viņš piebilda, ka Krievijas kontingents tāpat atgriezīsies no Baltkrievijas pastāvīgās dislokācijas vietās. "Neviens nekad nav apgalvojis, ka (..) bruņotie spēki paliks Baltkrievijas teritorijā, par to nav bijis ne runas," atgādināja Kremļa pārstāvis.
Peskovs atzīmēja: viņš nav dzirdējis, ka Putins sarunā ar Makronu būtu piekritis neorganizēt jaunus militāros manevrus netālu no Ukrainas.
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības Rietumi 2017 - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2022
Viedoklis
Desmitiem tūkstošu kareivju. Kurp Maskava un Minska pārvieto spēkus
Patlaban Baltkrievijas teritorijā notiek Sabiedrotās valsts reaģēšanas spēku pārbaude. Pirmajā posmā (līdz 9. februārim) organizatori pārdislocē un rada bruņoto spēku grupējumus. Otrajā (no 10. līdz 20. februārim) notiks Baltkrievijas un Krievijas kopīgās mācības "Sabiedroto apņēmība 2022", kas paredz ārējas agresijas atvairīšanu un pretestību terorismam.
Šīs mācības izraisījušas vairāku rietumvalstu bažas. Piemēram, Lietuvas parlamenta spīkere Viktorija Čmilīte-Nilsena nosauca manevrus par spēka demonstrāciju, kas var novest pie eskalācijas ap Ukrainu. Bažas par to, ka Krievijas karavīri nepametīšot Baltkrievijas teritoriju, pauda arī Polijas prezidents Andžejs Duda.
Ziņu lente
0