Pasaulē

Luganska brīdina: Ukraina gatavo inscenētus sižetus par Krievijas uzbrukumu

Ukrainas BS karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Luganskas Tautas milicija informē, ka Ukrainas specdienesti gatavo inscenētus videosižetus, kuros it kā atainota Krievijas un pašpasludināto republiku agresija Donbasā.
RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Kijeva gatavo inscenētus sižetus, kuros stāsta par karadarbības sākumu no Donbasa pašpasludināto republiku puses, iesaistoties karavīriem no Krievijas, pastāstīja Luganskas tautas republikas Tautas milicijas pārvaldes priekšnieks Jans Ļeščenko, vēsta Sputnik Meedia.
"Mūsu izlūkdienestiem izdevies saņemt ticamas ziņas par to, kā Ukrainas speciālie dienesti ar Rietumu specdienestu palīdzību gatavo īpašu informatīvo kampaņu ar koda nosaukumu "Crushing Sword". Tās mērķis ir maldināt pasaules sabiedrību un apsūdzēt Tautas republikas līdz ar Krievijas Federāciju par agresiju pret Ukrainu. Psiholoģisko operāciju spēkiem jāsēj panika Tautas republiku iedzīvotāju un aizstāvju vidū," atzīmēts paziņojumā.
"Informatīvās kampaņas pirmajā posmā, līdz ar UBS agresijas sākumu ieplānots laist televīzijas ēterā iepriekš sagatavotus iestudētus video sižetus par to, ka no Tautas republiku un Krievijas Federācijas puses it kā sākušās karadarbības pret Ukrainu," pastāstīja Luganskas resora pārstāvja preses dienests.
Resors atzīmēja, ka kampaņas otrajā posmā mediji nodemonstrēs "Ukrainas armijas panākumus, atvairot iedomāto agresiju", kā arī sižetus par uzbrukumiem pretinieka pozīcijām.
"Iecerēts, ka starptautiskajai sabiedrībai un Ukrainas iedzīvotājiem jāpārliecinās par UBS darbību tiesiskumu, - tie it kā atbrīvojot Donbasu no teroristiem. Tautas republiku civiliedzīvotāju bojāeja tiks pozicionēta kā teroristu likvidācija," paskaidroja Ļeščenko.
Trešajā posmā ukraiņu mediji demonstrēs iestudējumus, kas it kā demonstrēs Ukrainas armijas sekmīgas darbības, iedziļinoties mūsu republikas teritorijā. To mērķis būs vājināt mūsu aizstāvu cīņas sparu un izplatīt paniku iedzīvotāju vidū. Plānots laist ēterā iestudētus videosižetus, kuros īpaši sagatavoti pilsoņi, tēlojot civiliedzīvotājus, stāstīs par "kara šausmām" un lūgs "atbrīvot viņus no Krievijas jūga".
Президент РФ В. Путин принял участие в форуме Россия зовет! - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2022
Krievijā
Putins pamatoja prasību neuzņemt Ukrainu Ziemeļatlantijas aliansē
"Šī iemesla dēļ aicinu visus Luganskas tautas republikas pilsoņus: nepakļaujieties provokācijām un saglabājiet mieru," secināja Ļeščenko.

Spriedze pieaug

Pēdējos mēnešus Kijeva un rietumvalstu politiķi apgalvo, ka Krievija koncentrējusi bruņotos spēkus uz Ukrainas robežas, un klāsta, ka pieaugot "Krievijas iebrukuma" draudi.
Maskava pretenzijas atspēko – tā pārvieto bruņotos spēkus savā teritorijā, turklāt atgādināja, ka Kijeva nepilda Minskas protokolus: Ukraina koncentrējusi pie saskarsmes līnijas pusi armijas un apšauda zemessargus ar aizliegtu bruņojumu – prettanku raķešu kompleksiem Javelin un bezpilota lidaparātu Bayraktar.
Brīvības statuja Vašingtonā  - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Viedoklis
CIP apmāca ukraiņu kareivjus nogalināt krievus. Tik un tā apsūdz Krieviju
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Krievija nevēlas nekādu karu, arī ar Ukrainu, tomēr nepieļaus tās interešu ignorēšanu.
"Ja tas ir atkarīgs no Krievijas Federācijas, kara nebūs. Mēs nevēlamies karu, tomēr neļausim arī rupji mīdīt kājām un ignorēt mūsu intereses," teica Lavrovs.
Pērnā gada nogalē Krievija nodeva Briseie un Vašingtonai dokumentu projektus par drošības garantijām, kuru vidū galvenā ir atteikšanās no NATO tālākas paplašināšanas uz austrumiem.
Vēlāk Krievija saņēma rakstisku atbildi. Tās saturs netiek izpausts, tomēr ĀM paziņoja, ka Rietumu partneri ignorējuši pašu galveno jautājumu – par alianses tuvošanos Krievijas robežām.
Latvijas karavīri ar pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu Stinger  - Sputnik Latvija, 1920, 24.01.2022
Ukrainā pasmējās par Latvijas solījumu sūtīt militāro palīdzību
Ziņu lente
0