Pasaulē

ASV brīdināja: sankcijas pret Krieviju novedīs pie katastrofas

© Sputnik / Алексей МайшевMaskavas Kremlis un Ārlietu ministrijas ēka
Maskavas Kremlis un Ārlietu ministrijas ēka - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Washington Post analītiķis brīdināja, ka pasaule saskarsies ar milzu problēmām, ja pret Krieviju tiks vērstas stingras sankcijas.
RĪGA, 3. februāris — Sputnik. Planētu gaida nopietnas sekas ekonomikā, ja pret Krieviju tiks vērstas skarbas sankcijas, uzskata Washington Post analītiķis Entonijs Faijola, vēsta RIA Novosti.
Raksta autors atgādināja, ka Krievija ir svarīgs lauksaimniecības preču, metālu un energonesēju eksportētājs.
Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Intervija
Dmitrijs Medvedevs stāsta par NATO paradoksu, nevajadzīgo Ukrainu un "elles" sankcijām
Pēc viņa domām, Rietumu represīvie soļi sāpīgi skars globālās piegādes ķēdītes un padarīs stingrākus spēles noteikumus izejvielu tirgū. Augs dabasgāzes, niķeļa, vara un platīna cenas, kas nepieciešamas dažādas produkcijas ražošanai – no automašīnām līdz kosmosa kuģiem, stāsta analītiķis.
Faijola atzīmēja, ka Krievija ir viens no lielākajiem labības eksportētājiem pasaulē. Atteikšanās no Krievijas produkcijas izprovocēs globālu inflācijas spirāli, kas daudzās valstīs jau tagad sasniegusi rekordaugstu līmeni, atgādināja analītiķis.
Pēc žurnālista domām, pret Krieviju vērsto sankciju sekas uz savas ādas izjutīs patērētāji visā pasaulē – arī Amerikā. Tāda scenārija apstākļos cenas lielveikalos strauji pieaugs, viņš norādīja.
ASV neredzētās sankcijas pret Krieviju radīs haosu visā pasaulē - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Video
ASV "neredzētās" sankcijas pret Krieviju radīs haosu visā pasaulē
Rietumvalstis draud Krievijai ar "ellīgām sankcijām", pieaugot konfliktam Ukrainā. Maskava ne vienu vien reizi uzsvērusi, ka tai nav agresīvu nodomu pret kaimiņvalsti.
Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins ziņas par "iebrukumu" nosauca par ASV Valsts departamenta ļaunprātīgu propagandu. Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka Krievija nekad nav apdraudējusi ukraiņu tautu.
Ziņu lente
0