Pasaulē

Amerikāņu diplomātu ģimenēm pavēl pamest Baltkrieviju.

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasASV karogs
ASV karogs - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departaments skaidro, ka lēmums atsaukt no Baltkrievijas ierēdņu ģimenes ir saistīts ar Krievijas soļiem.
RĪGA, 3. februāris – Sputnik. ASV Valsts departaments izdevis rīkojumu par visu Baltkrievijā strādājošo amerikāņu diplomātu un citu valsts ierēdņu ģimeņu locekļu izbraukšanu no valsts, vēsta Sputnik Meedia.
"Valsts departaments devis rīkojumu valsts ierēdņu ģimeņu locekļiem pamest valsti," teikts ASV ārpolitikas resora preses dienesta paziņojumā.
Valsts departaments paskaidroja, ka lēmums esot saistīts ar "Krievijas neparasto un satraucošo militāro aktivitāti pie robežas ar Ukrainu".
"ASV pilsoņiem, kas atrodas Baltkrievijā vai plāno braucienu uz Baltkrieviju, jāzina, ka situācija ir neprognozējama un reģionā vērojama paaugstināta spriedze,"piebilda resors.
Neatkarības monuments un Ukrainas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 24.01.2022
Politika
ASV Valsts departaments ieteicis diplomātiem atgriezties no Ukrainas uz sava rēķina
Komentējot Valsts departamenta pavēli, Minska konstatēja, ka tā liecina: ASV nav izpratnes par situāciju reģionā. pēc Baltkrievijas ĀM preses sekretāra Anatolija Glaza vārdiem, pēdējā laikā ASV amatpersonas pieņem ar realitāti nesaistītus lēmumus bez patiesās situācijas nopietna un objektīva vērtējuma
"To pamatā ir dziļi politizēta pieeja un tieksme savās interesēs mākslīgi palielināt spriedzi, provocēt histēriju," Baltkrievijas ĀM pārstāvja komentāru citēja RIA Novosti.
Glazs atzīmēja, ka ne amerikāņu, ne jebkādas citas valsts diplomātiem Baltkrievijā nekas nedraud.
"Saskaņā ar daudziem reitingiem, Baltkrievija ir daudz drošāka un viesmīlīgāka valsts nekā ASV," piezīmēja preses sekretārs.
Украинский солдат на линии разграничения с Донецкой областью - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Viedoklis
"Lūdzu visus nomierināties". Kas saņēmis Ukrainu ķīlniekos
Krievijas politologs, Baltijas pētnieciskā mediju centra vadītājs Aleksandrs Nosovičs uzskata, ka motīvi, kuru dēļ ASV pieņēmušas lēmumu par diplomātu ģimeņu evakuāciju, ir grūti saprotami.
"Saskaņā ar amerikāņu mediju ziņām, Putins neplāno iebrukumu Baltkrievijā. Zilacainā, spriežot pēc viņu publikācijām, jau ir ieņemta," eksperts norādīja savā kanālā Telegram.
"Tādā tempā ASV pareizinās ar nulli diplomātiskajā aspektā visas between countries Rietumu un Krievijas pierobežā," secināja Nosovičs.
Ziņu lente
0