Latvijā

Uzdodas par banku darbiniekiem un kurjeriem

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasСмартфон Xiaomi, архивное фото
Смартфон Xiaomi, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā kiberkrāpnieki no Latvijas iedzīvotājiem izmanījuši 14,6 miljonus eiro.
RĪGA, 2. februāris - Sputnik. Pērn Latvijas iedzīvotāju kopējie zaudējumi kibertelpā pārsnieguši 14,6 miljonus eiro, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" dati.
"Cert.lv" ziņojums tika prezentēts Saeimas Stratēģiskās komunikācijas apakškomisijas sēdē, vēsta Press.lv.
Roku dzelži  - Sputnik Latvija, 1920, 28.09.2021
Latvijā
Krāpnieki izmāna naudu tiem, kuri grib nopelnīt internetā
Pēc iestādes datiem, zaudējumi par investīcijām apšaubāmās vietās no 2017. līdz 2021. gadam iedzīvotājiem veidoja vairāk nekā 8,5 miljonus eiro un par tiem tika sākti gandrīz 300 kriminālprocesi.
Telefonkrāpnieki, kuri uzdevušies par bankas darbiniekiem, radījuši iedzīvotājiem vairāk nekā 6,5 miljonu eiro zaudējumus, par ko sākti 790 kriminālprocesi.
Par DPD Latvija un Omniva kurjerdienestu pārstāvjiem uzdevušies krāpnieki izmanījuši aptuveni 167 000 eiro, kopumā cietuši 418 cilvēki, notikuši 323 krāpšanas mēģinājumi.
"Cert.lv" vadītājas vietnieks Varis Teivāns iesaka iedzīvotājiem pārbaudīt, ar ko viņi sazinās, kā arī neapstiprināt paziņojumus par darījumiem, ko nav plānojuši veikt. Viņš paziņoja, ka turpinās pārrunas ar telekomunikāciju uzņēmumiem, lai mazinātu krāpnieku iespējas viltot banku telefona numurus.
Ziņu lente
0