Viedoklis

Eiropas nolaupīšana: amerikāņi apzog savus sabiedrotos

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasФлаги Евросоюза у здания штаб-квартиры Европейской комиссии в Брюсселе
Флаги Евросоюза у здания штаб-квартиры Европейской комиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nepateicība ir pasaules alga, - tā varētu murmināt Džo Baidens, skumīgi skatoties uz Austrumeiropas karti. Krievija atkal nav ieradusies pakarot.
Vēl vairāk – Ukraina arī piekrāpusi. Vladimirs Zeļenskis stostīgi, satraukti aprunājās ar Baidenu, palūdza nepadziļināt spriedzi, pastāstīja, ka patiesībā neviens Ukrainai neuzbrūk. Vārdu sakot, augstākajā līmenī izspēlēja savu veco skeču "Ļoņa iet karā", kurā cars Leonīds, protams, nekādā karā neiet un paliek mājās pie mammas. Par situāciju Austrumeiropā stāstaViktorija Ņikiforova.
Tikai ir viena dīvainība – propaganda ASV to pat nepamanīja. Viņu mīklainajā informācijas laukā, kas jau sen vairs pat nesaskaras ar realitāti, Krievija karo ar Ukrainu jau apmēram no pērnā septembra. Jau gandrīz pusgadu Krievija tik iebrūk un iebrūk. Ukraina tik pretojas un pretojas. Bet Amerika pirmo valda, otro – atbalsta. Un tā – bez gala un malas.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2022
Pasaulē
Baidens nosauca rekordlielu inflāciju ASV par "lielu aktīvu"
Jau padomju amerikānisti nevarēja ne nobrīnīties par ASV "militāristiskās propagandas trakumu". Arī toreiz partneri prasmīgi raustījās histērijā. Pēc šī parametra Krievija viņus panākt nespēj. Taču tagadējais amerikāņu trakums izceļas ar pārsteidzošu alternatīvas trūkumu. Kur ir visi pacifisti, kur palikuši neskaitāmie miera cīnītāji? Vai tiešam viņiem ir vienalga?
Šķiet, tikai Fox News reizumis atskat piedardzīgi brīdinājumi, sak, "kaut nu kara nebūtu". Taču amerikāņu šizofrēniskie demokrāti jau draud nolinčot Takeru Karlsonu par to, ka viņš mēģina visus nomierināt.
Vienlaikus situācija, šķiet, ir daudz bīstamāka nekā aukstā kara gados. Tikai amerikāņu un britu mediju daudzbalsīgais koris slāpē ikkatru saprāta balsti, katru mēģinājumu pabīdīt pasauli prom no bezdibeņa malas. Kur radies tāds dullums?
Lieta tāda, ka visas šīs histērijas aizsegā tiek pelnīta liela, ļoti liela nauda. Kā zināms, tā prasa klusumu. Tāpēc mediji trokšņo par Ukrainu, bet par tiem, kuri pelna, cenšas paklusēt.
Karš ir kaut kur tālu, pasaules viņā malā, un amerikāņu uzņēmējiem tā ir ideāla iespēja piebaroties no valsts budžeta. Paskatieties, piemēram, uz Afganistānu. Tikai oficiāli vien tajā melnajā caurumā pazuda triljons dolāru. Paši amerikāņi vērtē, ka līdz daudzcietušajiem afgāņiem labākajā gadījumā nonāca 3-4%. Pārējais iešļuka Pentagona apakšuzņēmēju kabatās.
Dolāri - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Pasaulē
Inflācijas monstrs: kāpēc ASV cenu kāpums apdraud visu pasauli
Nevajag taču noteikti iesaistīties kaut kādā reālā karā. Naudu var dabūt un sazāģēt daudz vienkāršāk. Oligarhu kontrolētie mediji ceļ traci par agresīvo Krieviju. Pentagons audzē budžetu. Oligarhi apakšuzņēmēju lomā ievāc miljardus. Lēti un labi!
Pēc 11. septembra Pentagons izvērsa plašu biznesu ar privātām firmām. Tagad par militārajiem iepirkumiem cīnās lielākās kompānijas. Pēdējo 20 gadu laikā tās sekmīgi apguvušas gandrīz 4,5 triljonus dolāru.
Par Pentagona naudu radītā Silikona ieleja vēl aizvien saņem miljardiem dolāru. Tikai visas pārējās pasaules acīs IT kompānijas simbolizē nesavtīgus zinātniskos pētījumus, neatkarību un progresu. Patiesībā tās kārtīgi apkalpo ASV militārās ražošanas kompleksu un izlūkdienestus – tas ir viens no galvenajiem ienākumu avotiem.
Google īpašnieks Ēriks Šmits jau vairāk nekā desmit gadus pārdod amerikāņu armijai visādas brīnumiekārtas uz mākslīgā intelekta bāzes. "Palantir" ražo automatizētu izlūkošanas informācijas savākšanas, apstrādes un sadales sistēmu. Microsoft piegādā armijai papildinātās realitātes iekārtas.
Nesen IT giganti saķērās cīņā par līgumu ar Pentagonu par mākoņa datu glabāšanu. Uzvarēja Microsoft, bet Amazon īpašnieks Džefs Bezoss tam nepiekrīt un sniedz prasību tiesā. Nav nekāds brīnums – uz spēles ir 10 miljardi dolāru.
KDLO mierneši Kazahstānā - Sputnik Latvija, 1920, 12.01.2022
Viedoklis
Kolektīva riska faktors: Krievijas kaimiņi – Rietumu tēmēklī
Nav nekāds brīnums, ka visi IT oligarhiem piederošie sociālie tīkli, mediji un platformas nerimstoši iepotē ideju par agresīvo Krieviju, kas nepārtraukti kaut kur iebrūk. Ja troksnis rimsies, oligarhus patrieks no siles.
"Nezinu, ko jūs tur saucat par mūsu konfliktu ar Ķīnu un Krieviju... Es teiktu, ka mums ar viņiem ir kara stāvoklis," pašapmierināti klāsta Maikls Brauns, Silikona ielejas kādreizējā zvaigzne, tagad – Pentagona aizsardzības inovāciju nodaļas direktors.
Krievijas un Ukrainas virtuālais "karš" ir līdzeklis ASV ekonomikas glābšanai. Janvārī mēs vērojām, kā kursu mainīja amerikāņu tankkuģi ar gāzi. Tie veda SDG uz Āziju, taču pagriezās uz Eiropu. Tagad ES akvatorijā ir gandrīz trīskart vairāk tankkuģu ar SDG nekā pirms gada. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens to aprakstīja kā eiropiešu glābšanu no enerģētiskās krīzes.
Tikai par gāzi eiropiešiem vajadzēs samaksāt pavisam traku naudu. Amerikāņi viņus meistarīgi aptīra. Paskatieties, kā brīnumainā kārtā augusi amerikāņu lielā SDG piegādātāja "Cheniere" peļņa – pērn tā divkārt pārsniedza 2020. gada ienākumus.
Arī naftas un gāzes cenu augšupeja ASV ir ļoti noderīga! Pirms pāris mēnešiem Baidena administrācija nospļāvās par "zaļo pasauli" un apstiprināja lielāko jaunu urbumu izsoli Meksikas līcī. Naftas ieguve šajā rajonā vēl nekad nav augusi tādā mērogā. Bet inteliģentiem Eiropā amerikāņi "kar makaronus uz ausīm" par globālo sasilšanu un liek pāriet pie vēja ģeneratoriem. Kā nu ne – kādam taču jāpērk ogļūdeņraži no ASV – paši tīrākie un demokrātiskākie pasaulē.
Mihails Hazins - Sputnik Latvija, 1920, 31.01.2022
Video
Ekonomists paskaidroja, kāpēc Vašingtonai vajadzīgs karš Eiropā
Un arī tas vēl nav viss. Jau tagad kompānijas Eiropā izput un bankrotē – tās nespēj izturēt energonesēju briesmīgās cenas. Perspektīvākās no tām nopirks amerikāņi – paskatieties, kas notiek Lielbritānijā. Tur viņi pērk elektroenerģijas piegādātājus un minerālmēslu rūpnīcas.
Piemēram, ASV vadošā korporācija "CF Industries" nopirka divas minerālmēslu rūpnīcas Anglijā. Vienu tā acumirklī aizklapēja ciet – tas ir konkurents. Otru atvēra, kad valdība apsolīja lielu naudu. Tādi pirkumi ir ļoti izdevīgi. Elektroenerģija jau ir zelta vērtē. Tagad trakā tempā aug minerālmēslu cenas. Analītiķi prognozē pārtikas produktu cenu būtisku pieaugumu. Krievi un ukraiņi domā, ka viņus ievelk karā. Taču lieta tāda, ka reālais kautiņš jau sen turpinās, tikai viņus gandrīz neskar. Tas ir Amerikas ekonomiskais karš pret labākajiem draugiem – sabiedrotajiem Eiropā. ASV nežēlīgi iznīcina Eiropas rūpniecību un draud ES pilsoņiem ar badu. Un tas viss notiek pašas Amerikas radītā energonesēju deficīta dēļ.
Pagaidām nenotikušajā Ukrainas un Krievijas karā galvenais upuris ir Eiropa. Par to, ka amerikāņi vienkārši soda savus vasaļus, nesen atklāti izteicās Donalds Tramps. Mītiņā Teksasā viņš pārmeta Eiropai: tā "izmanto" ASV, bet rēķinus neapmaksā un sēž uz kakla – sak, "lai stulbie amerikāņi strādā mūsu vietā". Tā nu amerikāņi kurina konfliktu Ukrainā, lai bloķētu Krievijas gāzi un organizētu atbildi saviem iesīkstējušajiem draugiem kontinentā. Patiešām, varenas attiecības! Interesanti, kāpēc, piemēram, vācieši nevarētu iziet laukumā pie Bundestāga un vērsties pie valdības: "Meina Damen und Herren, beigsim vienreiz klausīt amerikāņu saimniekus. Mēs esam nosaluši, mums gribas ēst. Slēdziet vienreiz iekšā "Ziemeļu straumi 2", ko!"
Te sāksies baigs bļāviens par Krievijas "iebrukumu". Tas ir vienīgais iegansts, kas neļauj sertificēt "Ziemeļu straumi 2". Gāze par normālām cenām padarītu ES par spēcīgu konkurentu. Amerikāņiem tas nav vajadzīgs, godīgu konkurenci viņi vairs neizturēs. Viņi vēlas iedzīt Eiropu tādā trūkumā, kurā vienīgais glābiņš no aukstuma un bada būs tikai "drang nach Osten". Izsalkušie eiropieši ies karot – kur citādi dēties? "You are in the army now", kā reiz dziedāja "Status Quo".
Покупательница в магазине - Sputnik Latvija, 1920, 16.11.2021
Viedoklis
Cenas aug: jaunā krīze ASV ietekmēs visu pasauli
Ir vēl viens zemteksts visā tajā histērijā ap "uzbrukumu". Pirms diviem gadiem, 2020. gada 9. un 12. martā notika smags kritiens fondu tirgos. Tā bija grandioza katastrofa, nekas tamlīdzīgs nebija pieredzēts kopš 1987. gada. Tikai publika krahu nepamanīja, neskaitot tikai tos nelaimīgos, kas savus ietaupījumus bija ieguldījuši akcijās. Toreiz, 2020. gada martā visus medijus pārpildīja ziņas par koronavīrusu. Saslimušo vēl bija maz, lokdauni tikai sākās, ekonomika vēl nebremzēja. Bet amerikāņu oligarhi skaidroja, ka bija krituma novedusi pandēmija.
Interesanta lieta: lielākie akciju turētāji, ASV galvenās bankas un miljardieri katastrofā necieta. Visi kaut kā šausmīgi savlaicīgi paspēja mainīt ieguldījumus, pārdot, kad akcijas bija kalngalos, pēc tam nopirkt, kad tās gulēja pīšļos.
Privātie investori un mazie biznesi masveidā izputēja, toties lielākās ASV bankas demonstrēja brīnumainu stabilitāti un ienākumu pieaugumu. Pandēmijas gadi, kas nesa bēdas un izmisumu miljardiem cilvēku, kļuva par īstu zelta dzīslu Goldman Sachs, SP Morgan, NY Mellon.
Tagad akciju tirgus izskatās vēl "siltāks". Var gadīties, ka aiz "Krievijas iebrukuma" bija ieplānots kārtējais biržas krahs. Jā, tas būtu sāpīgi skāris ne tikai eiropiešus, bet arī amerikāņus – viņi masveidā sapirka akcijas 2020. gadā. Bet vai tad amerikāņu elite kādreiz būtu savējos žēlojusi? Tas nav nekas jauns – kauj savējos, lai sveši bītos. Slēpjoties aiz Krievijas "iebrukuma", amerikāņu režīms aplaupa visus, ko vien var sasniegt.
Ziņu lente
0