Baltijā

Lietuvas varasiestādes Krievijas māksliniekiem vaicās par darbu Krimā

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasПевец Филипп Киркоров
Певец Филипп Киркоров - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms uzstāties ar koncertiem Lietuvā izpildītājiem no Krievijas būs jāatbild vai viņi uzstājušies Krimā.
RĪGA, 1. februāris - Sputnik. Lietuva vēlas izveidot īpašu aptauju Krievijas māksliniekiem, kuri vēlas uzstāties valstī ar viesizrādēm, ziņo Sputnik Lietuva.
Kultūras ministrijas vadītājs Simons Kairis paudis, ka viesizrādes organizatoriem ir rūpīgāk jāatlasa ārzemju mākslinieki.
Министр иностранных дел Эстонии Эва-Мариа Лийметс - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2022
Baltijā
Igaunijas Ārlietu ministre nolēmusi "pārsteigt" Krieviju ar jaunām sankcijām
"Ieceļojot dažādās ārvalstīs, mēs arī aizpildām dažādas anketas, tādējādi mēs varētu uzlabot šo situāciju, lai pasākumu rīkotāji, izvēloties izpildītājus, apzinātos visus riskus. Tad mēs skaidri redzēsim, ko norāda [Krievijas] izpildītāji... viņiem būs jāpaziņo, ka kādā noteiktā laika periodā viņi uzstājušies ar koncertiem Krimā," viņš teica.
Iepriekš kļuva zināms, ka Lietuvas valdība iekļāva melnajā sarakstā dziedātājus Natašu Koroļovu un Habibu. Aizliegums būs spēkā līdz 2027. gadam.
Lietuvā regulāri kritizē Krievijas izpildītājus, uzskatot viņus par "Krievijas maigās politiskās propagandas instrumentu". Iepriekš ieceļošana bija aizliegta Filipam Kirkorovam un Mihailam Šufutinskim.
Maskavā pauda nožēlu par to, ka Lietuvas politiķi izmanto kultūru un kultūras sakarus pret Krieviju vērstajā propagandā. Iemeslus, pēc kuriem Krievijas māksliniekus iekļauj melnajā sarakstā Lietuvā, KF ĀM nosauca par "atklāti stulbiem".
Модель демонстрирует одежду в рамках показа мод на озере Сасык-Сиваш под Евпаторией - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2021
Krievijā
"Krima ir visiem atvērta": britu karalisko ģimeni uzaicināja apmeklēt Krievijas pussalu
Krima kļuva par Krievijas reģionu 2014. gada martā saskaņā ar referenduma rezultātiem, kas tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Atkalapvienošanos ar Krieviju atbalstīja 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju.
Ukraina pussalu uzskata par savu īslaicīgi okupēto teritoriju. Maskava jau vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji pieņēmuši lēmumu demokrātiskā ceļā, saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.
Ziņu lente
0